12 / 13 septembrie - Ziua programatorului

Ziua programatorului este una profesională internațională celebrată în ziua 256 a fiecărui an (13 septembrie în anii obișnuiți și 12 septembrie în cei bisecți). 

Numărul 256 a fost ales întrucât este unul cu o valoare distinctă, deosebită, ce poate fi reprezentată de un bit (conform DEX, în informatică, "unitate de măsură pentru cantitatea de informație dintr-un semnal, corespunzând logaritmului de bază.") . Este o valoare binecunoscută de programatorii pe calculator, izvoditorii de software de pe tot globul. 256 este, de asemeni, cea mai mare putere a lui 2 (2 la puterea a opta) mai mică de 365 (numărul de zile dintr-un an nebisect).

Așadar, în ziua de 12 sau 13 septembrie sunt onorați programatorii pentru calculator, mințile inteligente ale software-ului din toată lumea, ale căror creații ne aduc beneficii tuturor, le aflăm în varii domenii, de la transporturi la medicină, de la finanțe la educație, învățământ, și proiectare.           
12 / 13 septembrie - Ziua programatorului

Telecomunicațiile continuă să evolueze, să se dezvolte grație profesioniștilor din IT, iar industria, inclusiv cea auto se bazează pe soluțiile inovatoare ale acestora.

Cum și când a fost inițiat acest eveniment? În 2002, programatorii ruși  Valentin Balt și Mihail Cerviakov de la Parallel Technologies au adunat semnături în speranța că guvernul rus va adopta Ziua programatorului. Abia în 2009, ministrul mass media și comunicării din Rusia a anunțat oficial instituirea acestei sărbători.

În China, Ziua programatorului are loc pe 24 octombrie, o dată selectată deoarece poate fi scrisă ca 1.024, adică 2 la puterea a zecea, sau echivalentul a 256 x 4.

11 septembrie: Ziua îndatoririi și aducerii aminte
12 / 13 septembrie - Ziua programatorului 12 / 13 septembrie - Ziua programatorului Reviewed by Diana Popescu on septembrie 11, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.