11 septembrie: Ziua îndatoririi și aducerii aminte

Anual, pe 11 septembrie, are loc în SUA Ziua îndatoririi și aducerii aminte (Day of Service and Remembrance) sau Ziua 9/11, care marchează aniversarea atacurilor teroriste din America din 11 septembrie 2011. Fondată originar de organizația nonprofit 9/11 MyGoodDeed, Ziua îndatoririi și aducerii aminte a devenit apoi recunoscută pe plan federal și autorizată de către Actul de servire al Americii Edward M. Kennedy, adoptat pe baze bipartizane de Congresul SUA în 2009. 

Mai târziu în același an, președintele Barack Obama a modificat proclamația prezidențială a Legii Patriotului, stabilită mai întâi de președintele George W. Bush, desemnând 11 septembrie drept Ziua națională a îndatoririi și aducerii aminte.

Studiile inițiate de MyGoodDeed afirmă că în fiecare an, aproximativ 35 de milioane de americani respectă ziua 9/11 prin implicarea în acte de caritat, ceea ce desemnează această zi ca cel mai mare eveniment caritabil al anului din SUA.                                   
11 septembrie: Ziua îndatoririi și aducerii aminte    Day of Service and Remembrance

Ziua națională a îndatoririi și aducerii aminte (National Day of Service and Remembrance) de pe 11 septembrie și aniversarea zilei de naștere a lui Martin Luther King, Jr. sunt singurele zile de sprijin, ajutorare, serviciu, recunoscute oficial și stabilite printr-o lege federală și o proclamație prezidențială.

Conform organizației nonprofit MyGoodDeed, țelul acestei celebrări din 11 septembrie este de a transforma aniversarea 9/11 dintr-o zi a tragediei într-una a consacrată pentru a face bine. "Vrem să ne asigurăm că teroriștii nu au avut ultimul cuvânt în definirea pe mai departe a felului cum America își va aminti și va respecta 9/11", a declarat David Paine, cofondatorul MyGoodDeed. A adăugat, "Dorim, în schimb, să onorăm victimele (din acea zi) și pe cei care s-au aflat la datorie ținând în viață spiritul unității și ajutorării care s-a ivit în efectele imediate ale atacurilor din 11 septembrie".

10 septembrie: Ziua Mondială de Prevenire a Sinuciderilor 
11 septembrie: Ziua îndatoririi și aducerii aminte 11 septembrie: Ziua îndatoririi și aducerii aminte Reviewed by Diana Popescu on septembrie 10, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.