30 octombrie: Noaptea Frigiderului Bântuit

 Nimic nu este mai terifiant decât mâncarea veche, mucegăită, din frigider și, de aceea, Noaptea Frigiderului Bântuit din 30 octombrie este o mare sărbătoare, o noapte tocmai potrivită pentru apariția de fantome și diavoli în  acest dispozitiv de refrigerare. Este o noapte care se potrivește foarte bine festivalului Halloween, care se desfășoară a doua zi. Noaptea de 30 spre 31 octombrie este totodată una a  răutăților sau noaptea lui Nichipercea și, de aceea, este un bun prilej de a înlătura primejdiile care ne pândesc înlăuntrul frigiderului!


Tradiția păstrării de hrană în locuri reci este una străveche, de pe vremea persanilor antici. Istoricii cred că aceștia au apelat la primele depozitări la rece pentru mâncăruri, deși gheața a fost folosită în alte variate scopuri încă din anii 1.000 î.Hr. Grecii, romanii și evreii puneau în zăpadă hrana, în materiale izolatoare termic, pentru a-și menține alimentele reci, conform unor surse diferite.   


30 octombrie: Noaptea Frigiderului Bântuit

De atunci, colectarea gheții a fost singură cale de a se "refrigera" hrana. Oamenii păstrau gheața acumulată în timpul iernii a pentru a-și păstra, îndeosebi carnea. 


În secolul al XIX-lea, această metodă a fost înlocuită de utilizarea de lăzi pentru gheață confecționate, de obicei, din lemn și având înăuntru o bucată mare de gheață, pentru a se ține bucatele reci. O astfel de ladă este desemnată drept precursorul timpuriu al frigiderului. 


Apoi, a apărut Frederic Tudor. Acest om de afaceri și fondator al Tudor Ice Company (Compania de gheață Tudor), și-a dat seama că putea transporta cu ușurință gheață din iazurile din Massachusetts către Caraibe. Ani mai târziu, el a trimis gheață practic oriunde, din Caraibe și până în Europa, India și chiar Hong Kong. Contribuția sa la comerțul cu gheață i-a câștigat renumele de "regele gheții din Boston". El a arătat fierbintilor țări tropicale cât mult aveau nevoie de gheață și, prin anii 1930, această a fost disponibilă pe piețe în masă din toată lumea. 


29 octombrie: Ziua Mondială a Accidentului Vascular Cerebral


Din cauza dificultății și pericolului detectării gheții, numeroși oameni au încercat să inventeze mijloace artificiale de refrigerare. Prima persoană cu un succes relativ în acest sens a fost profesorul scoțian William Cullen, care a proiectat o mică mașînă de refrigerat în 1755. Însă, cantitatea de gheață generată de acest dispozitiv a fost prea mică pentru ca invenția să fie considerată viabilă. În următoarele decenii, mulți inventatori și-au pus mintea la contribuție pentru crearea de dispozitive de refrigerare, și multe din produselor lor au fost pe placul consumatorilor. De-a lungul timpului, design-ul acestor refrigeratoare a fost tot mai atractiv, cu modele mereu mai prietenoase cu mediul și un spațiu de depozitare tot mai mare. 


În zilele noastre am ajuns să fim proape derutați în privința opțiunilor de a păstra mâncarea. Avem la dispoziție o multitudine de variate modele, dimensiuni și funcționalități. Acesta poate fi motivul pentru care, câteodată, nu mai putem găsi resturile de dumicate din adâncimile recilor noastre frigidere. Tot din această cauză, actorul american Thomas Roy și soția lui au decis să creeze Noaptea Frigiderului Bântuit ca o sărbătoare specială. Și ce prilej poate fi mai bun pentru a elimina resturile înfricoșătoare de mâncare din frigiderele noastre decât noaptea dinainte de Halloween? 


30 noiembrie : Ziua Stai Acasă Pentru Că te Simți Bine

30 octombrie: Noaptea Frigiderului Bântuit 30 octombrie: Noaptea Frigiderului Bântuit Reviewed by Diana Popescu on octombrie 29, 2022 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.