Superstiții despre șireturi

Asemeni pantofilor, șireturile, accesoriile aparent neînsemnate ale acestora, au atras de-a lungul timpului o serie de superstiții de rău și bun augur. Întrucât au fost adoptate relativ târziu în stilul încălțămintei, au fost privite inițial cu suspiciune. Bărbații care aveau încălțări cu șireturi erau, de exemplu, considerați a fi efiminați!

Dacă siretul unui pantof ți se desface accidental, fără vreo cauză clară, se spune că persoana iubită se gândește la tine în acel moment!

Un șiret care ți s-a desfăcut pe când mergeai sugera că tatăl te iubește mai mult decât mama.
Superstiții despre șireturi

Pe de altă parte, potrivit unei tradiții occidentale, un șiret desfăcut dă de înțeles că cineva vorbește despre tine. Dacă este cel de la pantoful stâng, înseamnă că se spun lucruri rele la adresa ta. Dacă e cel de la pantoful drept, se presupune că ești vorbit de bine.

Când un șiret al unui pantof se încăpățânează să se desfacă, deși l-ai legat în numeroase rânduri, ți se vestește că vei primi o scrisoare cu un mesaj fericit ori că vei avea parte de vești bune!

Un șiret rupt este, de obicei, un semn rău, aduce ghinion!

Un nod făcut din întâmplare la un șiret, fără să vrei, îți vestește că vei fi nemaipoment de norocos, mai ales dacă nu-l desfaci.

Șireturile de culori diferite la o pereche de pantofi sunt inauspicioase. Cel mai rău, se pare, să ai un șiret maro și unul negru, deoarece culoarea celui dintâi semnifică pământul mormântului, iar a celui de-al doilea reprezintă însăși moartea!

Superstiții despre pantofi
Superstiții despre șireturi Superstiții despre șireturi Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 22, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.