Legenda diavolului din Jersey

Deși mai avem mult timp înainte de sărbătoarea Halloween-ului (31 octombrie), astăzi vă propun o poveste de groază, horror. Fără îndoială, una din cele mai vechi și mai durabile legende din New Jersey, SUA, care s-a răspândit în întreaga lume, este cea a infamului diavol din Jersey, care a bântuit și, după unii, continuă să o facă, localitatea Pine Barrens.

Conform legendei, în 1735, o locuitoare din Pine Barrens, cunoscută drept Mama Leeds, a descoperit că era gravidă pentru a treisprezecea oară! Nu avea o viață prea îmbelșugată, având în vedere că soțul ei era un bețivan notoriu care abia apuca să pună pe masă câte ceva de îmbucat nevestei și celor 12 copii ai săi. Ajunsă, așadar, în pragul exasperării la aflarea despre noua sa sarcina, Mama Leeds și-a ridicat brațele spre cer și a proferat, "Fie ca acest prunc să fie un diavol!"

Câteva luni mai târziu, într-o noapte furtunoasă, Mama Leeds a fost cuprinsă de chinurile facerii, care i-au alungat din minte blestemul. Copiii și bărbatul ei s-au adunat într-o odaie alăturată celei în care moașa locală și alte persoane se străduiau să aducă copilul pe lume. Nașterea a decurs în mod obișnuit și cel de-a treisprezecelea urmaș al familiei Leeds părea să fie un băiețaș normal.   
Legenda diavolului din Jersey

Cu toate astea, în numai câteva minute, dorința nesăbuită a Mamei Leeds a început să se îndeplinească! Copilul a pornit să se schimbe, să se metamorfozeze înfiorător. S-a transformat într-o făptură hidoasă, neasemănătoare cu nici una pământeană. Plânsetul bebelușului s-a preschimbat într-un răget asurzitor. I-au crescut coarne pe creștetul capului și gheare lungi în vârfurile degetelor.

Pe spate i s-au ivit aripi dintr-o piele neagră, aidoma liliecilor, și o sumedenie de păr țepos s-a răspândit pe tot trupul său. Ochii au început să-i strălucească într-un roșu aprins, pe când se făceau tot mai mari pe fața schimonosită a monstrului. Creatura și-a atacat sălbatic propria mama, ucigând-o pe dată, apoi și-a îndreptat atenția spre observatorii îngroziți, martori ai transformării sale odioase! A zburat către ei, mușcând, sfârtecând cu ghearele, dând glas unor țipete infernale. A sfâșiat în bucăți moașa, schilodindu-i ori omorându-i pe alții.

Clovnul malefic al lui Stephen King | Poveste de Halloween

Monstruozitatea a spart, după aceea, ușa camerei învecinate, unde tatăl său și frățiorii lui se ghemuiseră înfricosați, și i-a atacat pe toți, ucigând cât de mulți a putut. Cei care au supraviețuit au povestit cum au zărit, apoi, cu oroare, bestia dând fuga în șemineu și zburând pe acolo afară din casă, lăsând în urmă o grămadă de moloz, cărămizi.

Creatura a dispărut în întuneric și, spre dezolarea localnicilor, a continuat să trăiască prin împrejurimi. Până în zilele noastre, monstrul numit diavolul Leeds sau diavolulul din Jersey stăpânește peste Pine Barrens, terorizând orice ființă umană care are nenorocul să-l întâlnească.

În secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, diavolul din Jersey a fost zărit sporadic prin Pine Barrens, băgând în sperieți oamenii de acolo și persoanele îndeajuns de îndrăznețe să traverseze regiunea întinsă din sudul New Jersey. S-a consemnat auzirea unor vaiete stranii, înfricoșătoare din pădurile întunecate și mlaștinile înșelătoare de aici, iar omorârea unui mare număr de animale domestice a fost pusă pe seama Fantomei din Pines.

Unele din cele mai sumbre incidente legate de acest personaj legendar s-au petrecut în săptămâna 16-23 ianuarie 1909. La debutul acesteia s-au semnalat urme ciudate din zăpadă de-a lungul văii Delaware. Misterioasele urme de picioare se găseau peste și sub garduri, prin câmpii, pe acoperișurile caselor. Au fost aflate până și în marile orașe Camden și Philadelphia. Fabricile din Pine Barrens au fost silite să se închidă deoarece lucrătorii au refuzat să-și mai părăsească casele și să călătorească prin păduri pentru a ajunge la serviciu.

Alte știri despre prezența diavolului din Jersey au apărut până în prezent. Faima lui a depășit hotarele Pine Barrens și l-a portretizat în jucării, pe tricouri și în filme. Chiar și echipa de hochei din New Jersey i-a preluat numele!

Legenda lui Chucky, păpuşa blestemată | Poveste adevărată de Halloween
Legenda diavolului din Jersey Legenda diavolului din Jersey Reviewed by Diana Popescu on septembrie 10, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.