24 octombrie: Ziua ONU

 An de an, pe 24 octombrie, ar trebui să recunoaștem să și apreciem rolul major al ONU (Organizația Națiunilor Unite) în menținerea păcii și securității internaționale. Totodată, un pas hotărâtor, de o importantă fundamentală pentru umanitate, a fost și rămâne Declarația Universală a Drepturilor Omului adoptată de Organizația Națiunilor Unite în 1948.


În ciuda faptului că un anume Donald, actualul și vremelnicul președinte al SUA, ignoră aproape cu desăvârșire această organizație, merită să ne amintim că un alt președinte al Americii, Franklin D. Roosvelt, a inițiat numele de "Națiunile Unite" în decursul celui de-al doilea război mondial, prilejuind ca 26 de națiuni să se angajeze să continue să lupte împotriva puterilor Axei (Germania nazistă, Italia fascistă și Japonia imperialistă). În 1945, pe 26 iunie, delegați din 50 de națiuni au semnat Carta Națiunilor Unite la San Francisco, SUA, cartă ce a fost ratificată pe 24 octombrie 1945.    


24 octombrie: Ziua ONU


În  2020, se aniversează 75 de ani de la acest eveniment crucial în istoria omenirii.


24 octombrie este celebrată de ONU din 1948. În 1971, adunarea Generală a Națiunilor Unite a recomandat ca această zi să fie respectată de statele membre ca o sărbătoare publică. 


Această aniversare are loc într-o vreme de mare restriște pentru umanitate, când pandemia COVID-19 a creat o criză globală nemaîntalnită, cu un impact sever din punct de vedere economic și social, dar care poate reprezenta, totodată, și o oportunitate către o schimbare pozitivă în plan mondial. 


Pandemia din acest an ne reamintește că avem la îndemână cea mai mare putere prin interconectarea apropiată dintre națiuni, numai și numai prin colaborare, solidaritate internațională!


23 octombrie: Ziua Molului

24 octombrie: Ziua ONU 24 octombrie: Ziua ONU Reviewed by Diana Popescu on octombrie 23, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.