13 septembrie: Ziua gândirii pozitive

Ziua gândirii pozitive, sărbătorită anual, neoficial, pe 13 septembrie, ne îndeamnă să ne debarasăm de gândurile pesimiste, care ne secătuiesc energia și ne umplu de stres, și să ne îndreptăm atenția numai spre jumătatea plină a paharului vieții. 

Există, desigur, numeroși oameni înclinați să vadă mai ales partea negativă a fiecărei situații, împrejurări. În acest fel, sunt pregătiți mereu pentru tot ce este mai rău și au frecvent ocazia să fie luați plăcut prin surprindere de tot ceea li se întâmplă. Cu toate astea, un negativism excesiv poate fi toxic. De fapt, optimismul și fericirea au darul de a ne îmbunătăți starea de sănătate și a ne asigura o durată mai mare de viață.                           
13 septembrie: Ziua gândirii pozitive

Există o serie de diverse tehnici și abordări prin care putem încerca să ne asumăm o atitudine pozitivă față de traiul de zi cu zi. Ele includ urmărirea cu atenție a gândurilor noastre și redirijarea lor ori de câte ori o iau razna, se îndreaptă într-o direcție păguboasă. Dacă ne surprindem având o reacție negativă, e musai să ne străduim să ne schimbăm perspectiva, să ne rezervăm câteva minute pentru a-i da o turnură mai luminoasă.

Este important să ne amintim cât se poate de des că gândurile pozitive nu trebuie neapărat să fie titanice, monumentale. Ele pot fi, frecvent, mici victorii. Dar, o mulțime de victorii de mai mică amploare dintr-o zi o pot transformă într-una măreață, memorabilă!

Gândirea pozitivă în citate, aforisme, maxime

O altă cale de a fi mai pozitivi în gândire ar fi să ne conștientizăm reacțiile automate. Care este modul tău obișnuit de a reacționa? Ești cineva de genul care crede că întreaga sa zi este ruinată dacă își varsă cafeau în drumul către serviciu? Sau ești un tip de persoană care ar râde din acest motiv, încercând să privească partea amuzantă, avantajoasă a acestui fapt? Nu cumva, un astfel de incident te poate inspira să îți cumperi pe dată acea cămașă care te fascinează de ceva vreme? Dacă, totuși, faci parte din categoria negativiștilor, nu trebuie să fii prea dur cu tine însuți. În loc de așa ceva, poți reflecta cum să începi să-ti schimbi comportamentul astfel încât să îți dezvălui fațetă cea mai frumoasă a lucrurilor care ți se petrec zilnic!

Optimismul în citate, aforisme, maxime

Așa cum spunea Abraham Lincoln, "ne putem plânge că tufele de trandafiri au spini, ori ne putem bucura că tufele lor spinoase au trandafiri".

12 / 13 septembrie - Ziua programatorului
13 septembrie: Ziua gândirii pozitive 13 septembrie: Ziua gândirii pozitive Reviewed by Diana Popescu on septembrie 12, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.