7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre

Pe 7 septembrie 2020 se celebrează pentru întâia oară Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre.

Țelurile acestui eveniment anual sunt:

- Creșterea conștientizării publice la toate nivelurile - individual, comunitar, corporativ și guvernamental - că aerul curat este important pentru sănătate, productivitate, economie și mediul înconjurător.

- Demonstrarea conexiunii strânse a calității aerului cu alte provocări ale dezvoltării și mediului înconjurător precum, mai ales, schimbarea climatică și Obiectivele Durabile de Dezvoltare.     
7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre

- Promovarea și facilitarea soluțiilor de îmbunătățire a calității aerului prin împărtășirea celor mai bune metode de cunoaștere practică, inovații și povești de succes.

- Aducerea laolaltă a diverșilor actori internaționali care lucrează în acest domeniu pentru formarea unei alianțe strategice în vederea impulsionarii unor abordări naționale, regionale și internaționale pentru un management eficient al calității aerului.

Adunarea ONU a adoptat rezoluția de instituire a Zilei Internaționale a Aerului Curat pentru ceruri albastre pe 19 decembrie 2019, în decursul celei de-a saptezecisipatra sesiuni și a invitat Programul pentru Mediul Înconjurător al Națiunilor Unite (UNEP) să faciliteze respectarea acestei zile internaționale, în colaborare cu alte organizații relevante. Coaliția Climatului și Aerului Curat  (CCAC), împreună cu UNEP și Republica Coreea au colaborat pentru promovarea luării acestei decizii pentru data de 7 septembrie.

6 septembrie: Ziua "Citește o carte"
7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre 7 septembrie: Ziua Internațională a Aerului Curat pentru ceruri albastre Reviewed by Diana Popescu on septembrie 06, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.