16 octombrie: Ziua Mondială a Alimentației

 Cu prilejul Zilei Mondiale a Alimentației, celebrată an de an pe 16 octombrie, peste 150 de țări  își unesc eforturile pentru a crește conștientizarea problemelor asociate cu sărăcia și foamea.


Potrivit statisticilor, 785 de milioane de oameni din toată lumea (adică unul din nouă din populația totală a globului) nu au îndeajunsă hrană pentru a-și menține un stil de trai sănătos. În mod surprinzător, majoritatea persoanelor înfometate se află în țări în curs de dezvoltare.


Nutriția săracă provoacă 45% din moartea copiilor sub 5 ani. Asta înseamnă că peste 3 milioane de copii mor anual întrucât nu au acces la o alimentație nutritivă.     

  

16 octombrie: Ziua Mondială a Alimentației


Soluțiile problemelor foametei constau din ajutorul acordat oamenilor pentru a-și asigura ei înșiși hrană pe o cale durabilă, accesul celor din țările în curs de dezvoltare la credite pentru crearea propriilor lor ferme, încurajarea indivizilor și afaceriștilor de a face donații organizațiilor țintind spre eliminarea foametei, ușurarea accesului la educație ca cea mai bună apărare contra foamei și sărăciei, sporirea intervențiilor guvernamentale în combaterea foametei și sărăciei.


Psihologia mâncării: Cum să-ți "înșeli" simțul gustului ca să crezi că mănânci ceva mai savoros?


Unii experți cred că rezolvarea acestei crize ar putea fi mult mai directă, propunând stoparea risipirii alimentelor începând cu legumele și cerealele. Acestea sunt risipite în decursul producției agricole și în perioada de depozitare de după recoltare. 


În Europa, în ziua de 16 octombrie, ministere, universități și agenții de cercetare organizează conferințe, expoziții și intervenții pe toate canalele media. În Africa, Asia și America de Sud au loc târguri agricole, dezbateri, dansuri folclorice, ceremonii și livrări de pachete cu alimente în școli.


Ziua Mondială a Alimentației a fost întemeiată la cea de-a douăzecea Conferință Generală a ONU din 1979. Data de 16 octombrie a fost aleasă pentru a comemora aniversarea fondării Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO).


Ziua Mondială a Alimentației din 2020 marchează al șaptezecișicincelea an de la crearea FAO într-o vreme excepțională, când țările lumii se confruntă cu efectele răspândirii ample a pandemiei COVID-19. Tema din 2020 a acestei zile este "Dezvoltare, alimentație, susținere. Împreună. Acțiunile noastre sunt viitorul nostru."


15 octombrie : Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini

16 octombrie: Ziua Mondială a Alimentației 16 octombrie: Ziua Mondială a Alimentației Reviewed by Diana Popescu on octombrie 15, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.