26 octombrie: Ziua (și noaptea) urlă la lună!

 Data 26 octombrie este marcată de o sărbătoare ciudată, trăznită, creată poate de o asociație secretă a vârcolacilor! Ziua (și noaptea) urlă la lună poate evoca atât aceste creaturi fantastice, cât și lupul, un animal sacru potrivit unora în cultura dacilor.


De fapt, aceste eveniment a fost creat, se pare, pentru a-i încuraja pe oameni să ia măsuri pentru asigurarea supraviețuirii lupilor, animale pe cale de dispariție în multe zone ale lumii, din cauză vanarii lor excesive, având în vedere năravul lor de a își pune burta la cale cu animale domestice.    


26 octombrie: Ziua (și noaptea) urlă la lună!

Numele acestei celebrări provine din presupusul obicei al acestor animale de face astfel de vocalize mai cu seamă cu ocazia unei luni pline. Se pare că nu fazele lunii le provoacă așa ceva, lupii dedându-se, de fapt, urletelor, cu capul îndreptat spre cer, pentru a comunica cu semenii lor sau a semnala dispariția unui membru important al haitei lor. 


Dacă strămoșii noștri, dacii, purtau în lupte un stindard având forma unui cap de lup cu gura deschisă (numit "draco" sau "dracon"), în mitologia norvegiană lupul Fenris avea rolul de a devora lumea în decursul unei apocalipse denumite Ragnarok. Pe de altă parte, o lupoaică ar fi contribuit la crearea Imperiului Român, alăptându-i pe gemenii Romulus și Remus. 


Metaforic, gestul unui om de a urla la lună poate reprezenta un fel de protest, afirmând eliberarea de standarde și norme convenționale, sau un fel de evidențiere a libertății sale, a nevoii de a face ceva spontan, neobișnuit, "sălbatic"... 


Oricum, dacă ai de gând să sărbătorești această zi într-un astfel de mod, îți recomand să o faci într-un loc izolat, în  câmp deschis sau într-o pădure, departe de oameni și, mai ales de vecini, care nu au cum sta mult pe gânduri înainte de a suna la 112 și a te reclama autorităților!


25 octombrie: Ziua Internațională a Artiștilor

26 octombrie: Ziua (și noaptea) urlă la lună! 26 octombrie: Ziua (și noaptea) urlă la lună! Reviewed by Diana Popescu on octombrie 25, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.