30 octombrie: Ziua Publicistului PR

 Fondată în 2015, Ziua Publicistului PR este una de recunoaștere și apreciere a publiciștilor și a activității lor de PR (Public Relations / Relații Publice) prestate zi de zi.


Pe 30 octombrie 1906, publicația New York Times a tipărit cuvânt cu cuvânt prima declarație de presă a lui Ivy Lee, supranumit "părintele PR-ului modern". Ivy Lee reprezenta pe atunci Pennsylvania Railroad ( "Căile Ferate Pennsylvania").   

                        

30 octombrie: Ziua Publicistului PR

În ziua de 28 octombrie își pierduseră viața 50 de oameni într-un accident feroviar cu trei vagoane care deraiaseră în New Jersey, și căzuseră într-o prăpastie. Drept  răspuns, Ivy Lee a transmis o un comunicat public. în plus, a convins firma să să dea o declarație publică despre accident și să pună la dispoziție un tren special care să-i aducă pe reporteri la locul evenimentului nefericit!


Impresionată de abordarea inovativă a lui Lee în comunicara despre întreprinderile corportatiste, ziarul New York Times  i-a preluat întregime articolul.


Relațiile cu publicul din PR nu aduc aproape niciodată satisfacții imediate celor care lucrează în acest domeniu. 


Sărbătorirea acestei zile a fost inițiată de Jordanna Stephen, deținătoarea APARTMENT | SEVEN, o firmă de PR din New York.


29 octombrie: Ziua Internațională a Internetului

30 octombrie: Ziua Publicistului PR 30 octombrie: Ziua Publicistului PR Reviewed by Diana Popescu on octombrie 29, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.