31 octombrie: Ziua Mondială a Orașelor

 Drept rezultat al Expoziției internaționale de la Shanghai din 2010, Adunarea Generală a ONU, în rezoluția sa 68/239 din 27 decembrie 2013, a desemnat data de 31 octombrie ca Ziua Mondială a Orașelor, un eveniment anual având țelul de a promova interesul global în urbanizare și a genera cooperarea internațională pentru a face față provocărilor urbanizării, contribuind astfel la o dezvoltare urbană de durată.


Urbanizarea înlesnește potențialul de formare a unor noi forme de implicare socială, incluzând o sporită egalitate, accesul la servicii și oportunități într-o mobilizare ce reflectă diversitatea orașelor, țărilor și globului. Cu toate astea, nu așa se petrec lucrurile. Inegalitatea și excluderea socială abundă, în mod frecvent, în numeroase zone din lume. 


Proiectul "Octombrie Urban" a fost lansat de Habitatul ONU în 2014 pentru a accentua provocările urbane din plan global și a mobiliza comunitatea internațională către Noua Agenda Urbană.     


31 octombrie: Ziua Mondială a Orașelor

Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 11 are scopul de a face orașele și așezările omenești sigure, reziliente și durabile, evidențiind relevanța misiunii Habitatului ONU.


În octombrie 2016, Conferința Habitat III a ONU, organizată la Quito, a adoptat un nou cadru, care înscrie lumea pe un traseu către dezvoltarea urbană durabilă prin regândirea felului cum sunt orașele planificate, gestionate și locuite.


Tema Zilei Mondiale a Orașelor din 2020 este "Prețuind Comunitatea Noastră și Orașele Noastre".


Impactul pandemiei COVID-19 a remodelat viața urbană din toată lumea. Comunitățile locale au jucat un rol cheie în păstrarea oamenilor în siguranță și menținerea unor activități economice esențiale. 


30 octombrie: Ziua Publicistului PR

31 octombrie: Ziua Mondială a Orașelor 31 octombrie: Ziua Mondială a Orașelor Reviewed by Diana Popescu on octombrie 30, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.