7 octombrie: Ziua Căzii de Baie

 Chiar există o astfel de aniversare? Ei bine, da! Anual, pe 7 octombrie, Ziua Căzii de Baie nu are de a face cu Arhimede (care stătea, de fapt, într-un butoi), ci îi încurajează pe oameni să se așeze în cadă și să-și ofere o relaxare veritabilă, eventual citind o carte, dar și pentru ca să-și reamintească și să se bucure de apariția căzii de baie în Anglia, în anul 1828!


Există o grămadă de beneficii asociate cu baia făcută în cadă. Apa caldă din aceasta ajută sângele din organism să circule cu o mai mare ușurință, ceea ce ne face capabili să respirăm mai încet și mai profund.


De altfel, îmbăiatul ne ameliorează și sănătatea inimii. Temperatura corpului tinde, grație lui, să se optimizeze și se poate, obține, în acest fel, și o echilibrare a hormonilor noștri.      


7 octombrie: Ziua Căzii de Baie


Când suntem cufundați în apă, desigur cu capul afară, se înregistrează un efect pozitiv asupra admisiei de oxigen și a capacității plămânilor noștri.


Inima ne bate mai repede când apa din cadă este caldă. Totodată, ne putem curăța pieptul și sinusurile cu aburul creat astfel. 


Un spa (prescurtare a termenului latinesc "„sanitas per aqua", adică "sănătate prin apă") sau o baie fierbinte poate omorî bacteriile și îmbunătăți imunitatea, precum și a contribui la eliminarea simptomelor gripei și răcelii. Imbăiatul poate, de asemeni, să ne sprijine sănătatea creierului și a sistemului nervos. 


In ciuda faptului că instalațiile pentru apă și canal au fost atestate arheologic încă din anii 3.300 î.Hr. Abia prin anii 1.700 î.Hr. a fost descoperită un fel de cadă în Creta. Căzile de baie moderne au fost inventate în Anglia, în anul 1828.


6 octombrie: Ziua Pălărierului Nebun

7 octombrie: Ziua Căzii de Baie 7 octombrie: Ziua Căzii de Baie Reviewed by Diana Popescu on octombrie 06, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.