8 noiembrie: Ziua Cappuccino

 Anual, pe 8 noiembrie, Ziua Cappuccino este sărbătorită de iubitorii de cafea din întreaga lume, mai ales de cei care o preferă cu o spumoasă cremă de lapte. 


Numele de "Cappuccino" provine de la călugării capucini, un ordin călugăresc din cadrul bisericii catolice, cunoscut din secolul al XVI-lea pentru munca misionară de ajutorare a nevoiașilor și dedicarea față de o extremă austeritate, sărăcie și simplitate. Se crede că denumirea de "cappuccino" derivă de la cineva special dintre acești călugări ce purtau robe maronii cu o glugă ascuțită, și anume Marco d’Aviano.


Acesta a reușit să unească trupele militare creștine care au înfrânt, în 1683, armata otomană ce încerca să cucerească Viena.      

                                             

8 noiembrie: Ziua Cappuccino

Potrivit legendei, după ce turcii au fugit, au lăsat în urmă o așa-zisă "cafea otomană", pe care creștinii au găsit-o a fi prea amară, așa că au îndulcit-o cu lapte și miere, botezând-o "cappucinno" în cinstea lui Marco d’Aviano, a Ordinului Capucinilor din care făcea parte acesta. 


Conform altei surse, ideea băuturii "cappuccino" și-ar avea originea în anii 1700, din cafenelele "Kapuziner" austriece, care pregăteau cafea cu cremă de lapte și zahăr. 


Oricum, "cappucinno" așa cum îl știm astăzi a fost inventat în Italia la începutul secolului XX, după ce mașina espresso a câștigat popularitate. Prima menționare despre "cappuccino" a apărut în anii 1930. După cel de-al doilea război mondial, mașinile de espresso s-au îmbunătățit, la fel petrecându-se și cu procesul de preparare de "cappuccino". 


Poți celebra așadar  ziua de 8 noiembrie degustând împreună cu oamenii dragi câte o ceașcă de cappuccino!


7 noiembrie: Ziua "Îmbrățișează un urs"

8 noiembrie: Ziua Cappuccino 8 noiembrie: Ziua Cappuccino Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 07, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.