Discipolul bețiv: Poveste cu tâlc

 Pentru a ne dezvolta, a evolua în viață, trebuie să ne arătăm nu numai calitățile, ci și defectele?  O întrebare al cărei răspuns îl poți afla în această poveste cu tâlc...


Un maestru Zen avea sute de discipoli. Cu toții se rugau la timpul potrivit, cu excepția unuia, care era mai mereu beat.


Maestru îmbătrânea... Uni din cei mai destoinici ucenici ai lui au început să se întrebe cine va fi noul conducător al grupului , va primi secretele cele mai importante ale tradiției Zen. 

     

Discipolul bețiv: Poveste cu tâlc

Pe patul de moarte, maestrul l-a chemat la el pe discipolul bețiv și i-a încredințat lui tainele profunde ale învățăturii sale.


Desigur, o revoltă explozivă s-a instalat printre ceilalți învățăcei:


"Ce rușinos!", au urlat ei pe străzi, "Ne-am sacrificat pentru un maestru greșit, unul care nu ne-a văzut calitățile!"


Măcelarul Zen: Poveste cu tâlc de Osho


Auzind strigătele de afară, maestrul muribund a remarcat, "Am transmis aceste secrete unui om pe care-l știu bine. Toți ucenicii mei sunt virtuoși, dar și-au scos la iveală numai calitățile. Acest lucru este periculos, deoarece virtutea servește adeseori pentru a masca vanitatea, mândria și intoleranța. De aceea am ales singurul discipol pe care-l cunoașteam cu adevărat, fiindcă îi văzusem defectul, patima băuturii!"


O povestire postată de Paulo Choelho pe blogul său. 

Discipolul bețiv: Poveste cu tâlc Discipolul bețiv: Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 02, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.