2 decembrie: Ziua Internațională pentru Abolirea Sclaviei

 Potrivit Organizației internaționale a Muncii, mai mult de 40 de milioane din întreagă lume sunt victime ale sclaviei moderne. Deși nu este definită prin lege, sclavia modernă include practici precum munca forțată, înrobirea din cauza datoriilor, căsătoria silită și traficul uman. Esențial, se referă la situații de exploatare în care o persoană nu poate să refuze un tratament inuman sau să-l părăsească din pricina amenințărilor, violenței, coercițiunii, înșelătoriei și/sau abuzului de putere. 


În plus, mai mult de 150 de milioane de copii sunt supuși muncii silite, ceea ce înseamnă că unul din zece copii de pe glob sunt victime ale acestui calvar.   

                             

2 decembrie: Ziua Internațională pentru Abolirea Sclaviei

Organizația Internațională a Muncii a adoptat un nou protocol legal desemnat să elimine munca forțată, intrat în vigoare în noiembrie 2016. Acesta a avut scopul de a reinstaura speranța și libertatea pentru milioane de oameni prinși în capcana sclaviei moderne. 


Ziua Internațională pentru Abolirea Sclaviei de pe 2 decembrie marchează data adoptării sale, de către Adunarea Generală a ONU pentru Suprimarea Traficului de Persoane și Exploatarea Prostituării Altora (rezoluția 317(IV) din 2 decembrie 1949). 


Țelul acestei zile este eradicarea formelor contemporane de sclavie, precum traficul de persoane, expoatarea se_uală, formele cele mai rele de muncă a copiilor, căsătoriei forțate și recrutării silite de copii pentru a fi folosiți în conflicte armate. 


De ce 1 decembrie este Ziua Națională a României?

2 decembrie: Ziua Internațională pentru Abolirea Sclaviei 2 decembrie: Ziua Internațională pentru Abolirea Sclaviei Reviewed by Diana Popescu on decembrie 01, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.