Superstițiile motocicliștilor | Superstiții despre motociclete

 Superstițiile din cultura motocicliștilor, despre motociclete, sunt asociate, în general, cu norocul și siguranța pe drum, pe șosele...


Nu scăpa casca pe jos!


"Așa cum ți se întâmplă cu casca, la fel ți se va petrece și cu capul", este o zicală din lumea bikerilor. În mod evident, o cască scăpată pe jos se poate deteriora nemaifiind capabilă să asigure o protecție adecvată în caz de accident.


Totuși, din alt motiv motociclistii o consideră a fi ghinioin. Această superstiție subliniază mai curând că dacă ești neindemanatic sau neglijent cu casca ta, la fel poți fi când îți conduci motorul, riscând să ai o problemă majoră pe drum!


Nu merge cu suporturile pentru picioare din spate lăsate în jos


Potrivit acestei superstiții, este de rău augur să conduci o motocicletă cu suporturile pentru picioare pentru bancheta din spate în jos, desigur, dacă nu ai un pasager care să ocupe acel loc. Se crede că dacă faci asta, inviți, de fapt, să se așeze în acel loc un spirit rău, care va provoca o ciocnire!    

 

Superstițiile motocicliștilor | Superstiții despre motociclete

Pe de altă parte, există tradiția să se meargă cu suporturile din locul din spate pentru picioare lăsate în jos la o înmormântare, la o procesiune funerară a unui camarad motociclist, pentru a-i oferi astfel, simbolic, o ultimă tură cu motocicletă!


Clopoțeii protectori


Într-o credință provenită dintr-o legendă medievală, sunetul clopoteilor puși pe o motocicletă scoate din minți duhurile rele, le determina să cadă la pământ de pe ea, împiedicându-le, în acest fel, să te atragă într-un accident sau să iște probleme mecanice motorului. 


Se spune că pentru a fi, cu adevărat, eficienți, nu trebuie să fie cumpărați de tine, ci să-ți fe dăruiți de un prieten.


Sfântul Cristofor sau Sfânta Francisca Romana?


O mică statuetă sau un medalion înfățișându-l pe Sfântul Cristofor ar fi de bun augur pentru bikeri, întrucât acesta este sfântul protector al călătorilor.


În același timp, catolicii recomandă purtarea pe motocicletă a unei embleme a Sfintei Francisca Romana, desemnată drept patroană a conducătorilor auto și a motoristilor în 1952 de către Papa Pius al XI-lea, deoarece, conform unei legende, un înger i-ar fi luminat calea cu un felinar pe când călătorea, ferind-o de pericole. 


Chiloții norocoși


Mama ne spunea mereu să purtăm chiloți curați când plecăm de acasă, ca nu cumva să fim implicați în vreun accident...


Oricum, unii bikeri posedă niște chiloți norocoși, pe care îi poartă când dau o raită cu motorul lor. Adeseori, sunt aceiași pe care și i-au pus pe ei când s-au urcat pentru prima dată pe o motocicletă.


Un NU hotărât motocicletelor verzi!


Pragmaticii susțin că motociclete verzi sunt greu de văzut, distins, pe fundalul unui câmp înverzit. Verdele ar fi o culoare ghinionistă încă din timpuri străvechi. Superstiția și-ar fi făcut loc printre bikeri din pricina unor grave accidente auto. 


În 1910, o mașină de curse verde s-a ciocnit și a intrat într-un grup de spectatori, omorând câțiva dintre ei. Un deceniu mai târziu, Gaston Chevrolet, fratele mai tânăr al lui Louis, fondatorul firmei Chevrolet, și-a zdrobit mașina verde într-un raliu din Beverly Hills. Cea mai notabilă moarte a fost cea pilotului de formula 1, Jim Clark, care și-a lovit mașina verde în 1968, în circuitul de la Hockenheim. 


Nu lăsa baltă niciodată un alt motociclist aflat la impas!


O credință asociată cu karma! Dacă nu te oprești pentru a-i acorda ajutor unul alt biker ajuns într-un impas, se crede că nimeni nu va face acest gest și pentru tine!


Superstiţii despre maşini

Superstițiile motocicliștilor | Superstiții despre motociclete Superstițiile motocicliștilor | Superstiții despre motociclete Reviewed by Diana Popescu on decembrie 07, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.