23 februarie: Ziua "Joacă Tenis de Câmp"

 Marcată anual, pe 23 februarie, Ziua "Joacă Tenis de Câmp"  aduce omagiu unui sport olimpic, jucat la toate vârstele și la toate nivelurile sociale, un sport benefic atât pentru minte, cât și pentru trup, care necesită viteză, forță, agilitate, tactică, răbdare și reacții rapide. 


În decembrie 1873, ofițerul militar britanic, maiorul Walter Clopton Wingfield din Pimlico, Anglia, a pus la punct și a patentat un joc asemănător, numit "jocul cu mingea". Se crede că Ziua "Joacă Tenis de Câmp"  este celebrată pe 23 februarie întrucât pe această dată, în 1874, Walter Clopton Wingfield  a primit licența pentru tenisul de câmp. El este creditat drept având un mare rol în popularizarea acestui sport.          

                                                          

23 februarie: Ziua "Joacă Tenis de Câmp"

Notabil, cel mai vechi turneu de tenis de câmp este cel de la Wimbledon, care și-a făcut debutul în anul 1877!


Oricum, originea tenisului de câmp pare să dateze din secolul al XII-lea, în Franța, unde o minge era lovită cu mâinile în loc de o rachetă. De fapt, regele Ludovic al X-lea era un mare fan al acestui sport, numit pe atunci "jeu de paume" ("jocul palmelor"). Unii pretind că acest rege ar fi fost cel dintâi jucător de tenis de câmp renumit!


Desigur, de atunci, tenisul de câmp a evoluat mereu, devenind o competiție extrem de populară, la care participă mii de sportivi și este urmărită de milioane de oameni din întreaga lume. 


Putem sărbători această zi hotărându-ne să luăm din cui rachetă noastră prăfuită poate, de acum, din debara, și să invităm la un joc de tenis de câmp un prieten, încercând să ne convingem copilul să încerce să practice acest sport și, desigur, elogiind-o pe supercampioana noastră, Simona Halep!


22 februarie: Ziua Unei Singure Sarcini / Activități

23 februarie: Ziua "Joacă Tenis de Câmp"  23 februarie: Ziua "Joacă Tenis de Câmp" Reviewed by Diana Popescu on februarie 22, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.