22 februarie: Ziua Unei Singure Sarcini / Activități

 Pe 22 februarie, Ziua Unei Singure Sarcini ne încurajează anual să ne dedicăm tot timpul și toată energia unui singur proiect, unei singure activități, acțiuni.


În prezent auzim tot mai frecvent laude, ode aduse sarcinilor multiple, a unor strategii de a face cât putem de multe, în tot felul de domenii, într-o singură zi. De fapt, cu cât sunt mai numeroase activitățile în care ne implicăm în același timp, cu atât rezultatele lor sunt mai păguboase...    

    

22 februarie: Ziua Unei Singure Sarcini / Activități

Studiile științifice recente au demonstrat că preocuparea simultană față de mai multe demersuri, abilitatea de a ne concentra pe mai mult decât o singură sarcină, la un moment dat, poate fi mai dificilă, mai neproductivă decât ne vine să credem. Acest lucru se petrece deoarece, atunci când ne mutăm de la o activitate la alta, creierul nostru are nevoie de timp pentru a-și schimba focalizarea. În plus, pe lângă timpul pierdut, suntem supuși unui stres substanțial!


Experții în productivitate sugerează că cea mai bună cale de a duce la bun sfârșit ceva este să ne direcționăm energia și timpul către una și aceeași sarcină. În acest mod, ni se mărește concentrarea, suntem înclinați să facem mai puține greșeli, nu mai suntem amenințați de stres și alte probleme de sănătate asociate cu acestea.


Ziua Unei Singure Sarcini / Activități nu înseamnă totuși să facem un lucru și, apoi, să ne relaxăm până la ora de culcare. Înseamnă să ne alegem o sarcină importantă, să o desprindem în părțile sale, și să realizăm complet fiecare dintre ele, cu o atenție maximă față de detalii. Este posibil, dacă dăm dovadă de o productivitate ieșită din comun, să finalizăm mai mult decât o singură sarcina. "Șmecheria" este să le abordăm pe rând, și să nu ne lăsăm copleșiți de amănunte nesemnificative.


Pentru a avea succes în ce ne propunem este recomandat să eliminăm toate sursele de distragere a atenției, să ne închidem telefonul, să blocăm internetul și să zăvorâm ușa biroului sau locului nostru de muncă / studiu. Poate fi dificil, dar, când vom termina, vom fi, garantat, extrem de mândri de noi înșine!


21 februarie: Ziua Internațională a Limbii Materne

22 februarie: Ziua Unei Singure Sarcini / Activități 22 februarie: Ziua Unei Singure Sarcini / Activități Reviewed by Diana Popescu on februarie 21, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.