3 februarie: Ziua "Hrănește păsările"

 An de an, pe data de 3 februarie suntem îndemnați sa ajutăm păsările sălbatice din vecinătatea noastră să supraviețuiască prin hrănirea lor.


Mijlocul și ultima parte a anotimpului rece sunt, în mod special, mai dificile pentru animalele de afară. Pe la jumătatea iernii, resursele de mâncare sunt tot mai sărace pentru păsările sălbatice. În plus, puținele lor resurse de a se hrăni sunt adeseori îngropate sub zăpadă.

        

3 februarie: Ziua "Hrănește păsările"

Cu ocazia zilei de 3 februarie poți, așadar, să amenajezi un loc anume de hrănire a păsărilor, unul vizibil de la una din ferestrele casei tale sau apartamentului tău, care să-ți permită să le observi, supraveghezi, să le studiezi comportamentul! Aproape sigur, vei avea ceva de învățat în felul ăsta câte un lucru folositor chiar și pentru viața ta!


Semințele, boabele de grâne reprezintă cea mai bună sursă de energizare pentru păsările sălbatice. Alte tipuri de hrană, cum ar fi fărâmiturile  de pâine, nu conțin o prea mare energie pentru ele!


Cel puțin în SUA, școlile sunt încurajate să ia parte la această zi deosebită prin organizarea de cursuri și seminarii despre hrănirea păsărilor sălbatice, supraviețuirea lor în perioada iernii. 


Cu o singură zi, cu o singură floare, nu se face totuși primăvară! Din acest motiv, în Statele Unite februarie este Luna Națională de Hrănire a Păsărilor!


Desigur, eu nu le dau de mâncare ciorilor (nu le suport!), dar mi-am facut prietene niște turturele si cateva vrăbiuțe!


2 februarie: Ziua Marmotei

3 februarie: Ziua "Hrănește păsările" 3 februarie: Ziua "Hrănește păsările" Reviewed by Diana Popescu on februarie 02, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.