11 martie: Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare

 Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare este un eveniment internațional inițiat în 2010 de Consiliul Mondial al Instalațiilor Sanitare, ce are loc în fiecare an pe 11 martie, cu scopul de a se recunoaște rolul vital pe care aceste instalații îl joacă în sănătatea și confortul social.


Consiliul Mondial al Instalațiilor Sanitare, prin țările sale membre și parteneriate precum cel cu Organizația Mondială Sănătățîi, lucrează de-a lungul anilor pentru promovarea beneficiilor unor instalații sanitare sigure.


Ideea acestei celebrări a fost ca în fiecare an, pe 11 martie, oamenii din toată lumea să-și ia un răgaz pentru a reflecta la contribuția vitală a instalațiilor sanitare în prezervarea sănătățîi și stilului lor de viață,în construirea unor instalații sanitare durabile, sigure pentru sănătate pentru milioane de oameni din țările în curs de dezvoltare.    

                                                     

11 martie: Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare

În prezent, în Australia, Europa și Africa sunt organizate evenimente de marcare a acestei zile și atragerii atenției asupra unor bune instalații sanitare și igienei aferente acestora. În China, Anglia, Germania, India, Canada, America de Nord și America de Sud, și-n multe alte locuri, lideri din industrie, guverne, creatori de politici și organizații bazate pe comunități se focalizează pe Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare.


Este o zi ce recunoaște legătura critică dintre sănătate și facilitățile furnizate de instalațiile sanitare. Într-adevăr, băile, WC-urile au un rol semnificativ în menținerea sănătății oamenirii de pe tot globul.


Cât de mulți microbi se adună în toaletele noastre nu se știe cu certitudine, dar în aceste locuri abia așteaptă să sălășuiască bacilul Koch, bacteriile gram-negative, cele gram-pozitive, și coc.


Cu ocazia Zilei Mondiale a Instalațiilor Sanitare din 11 martie putem încuraja dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase (nu degeaba ne-au învățat părinții să ne spălăm pe mâini după ce mergem la toaletă!), îi putem onora, într-un fel sau altul, pe instalatorii noștri, și le putem cere să facă o verificare amănunțită a instalațiilor noastre sanitare. 


10 martie: Ziua Internațională a Perucii

11 martie: Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare 11 martie: Ziua Mondială a Instalațiilor Sanitare Reviewed by Diana Popescu on martie 10, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.