13 martie: Ziua Bijuteriilor

 Este bine știut că bijuteriile și, mai cu seamă, diamantele sunt printre cele mai bune prietene ale fetelor, femeilor. Cu giuvaerurile nu putem da greș niciodată când le dăruim la o ocazie specială, cum ar fi o zi de naștere sau o aniversare. Pe 13 martie ar fi cazul să ne amintim cât de mult ne pot înfrumuțesa și chiar ajuta să ne recăpătam încrederea în noi înșine!


Anual, pe data de 13 martie, cu ocazia Zilei Bijuteriilor, sunt celebrați și făuritorii lor, bijutierii, care ne-au încântat și continuă să o facă prin creațiile lor. 


13 martie: Ziua Bijuteriilor

Ziua Bijuteriilor reprezintă o oportunitate , mai ales pentru femei, de a face "inventarul" lor, a le reconsidera pe cele mai vechi, mai prețioase, transmise din generație în generație, ori de a le cumpăra sau a le fi dăruite. Așadar, fetelor, aveți grijă să-i puneți în alertă pe prietenii, iubiții și soții voștri să nu uite să vă dea cadou ceva special pe 13 martie (poate o așa considere că acest număr din acesta lună le aduce ghinion!)


Semnificația simbolică a bijuteriilor


Pietrele atașate giuvaerurilor pot fi definite că geme, pietre prețioase sau semiprețioase, naturale ori artificiale. Oricum, oamenii le-au purtat vreme de secole și pentru a-și reflecta statutul în societate.


Există pietre prețioase și semiprețioase specifice fiecărei luni a anului, și unii le achiziționează, din acest motiv, pe cele corespunzătoare zilelor lor de naștere. Astfel, piatra lui ianuarie este granatul, cea a lui februarie ametistul, cea a lui martie acvamarinul, cea a lui aprilie diamantul, cea a lui mai smaraldul, cea a lui iunie perla, cea a lui iulie rubinul, cea a lui august peridotul, cea a lui septembrie safirul, cea a lui octombrie opalul, cea a lui noiembrie topazul galben și citrinul, și cea a lui decembrie tanzanitul, zirconiul și topazul albastru. 


12 martie: Ziua Plantează o Floare

13 martie: Ziua Bijuteriilor 13 martie: Ziua Bijuteriilor Reviewed by Diana Popescu on martie 12, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.