23 martie: Ziua Mondială a Meteorologiei

 Ziua Mondială a Meteorologiei are loc, an de an, pe 23 martie, ca o comemorare a fondării, pe 23 martie 1950, a Organizației Mondiale a Meteorologiei. Această zi pune în lumină contribuțiile serviciilor meterologice și hidrologice naționale pentru siguranța și bunăstarea societății.


Temele alese anual pentru Ziua Mondială a Meteorologiei reflectă, de obicei, chestiuni iminente legate de vreme, climă și apă.                  

                         

23 martie: Ziua Mondială a Meteorologiei

Tema acestui eveniment din 2021 este "Oceanul, clima și vremea noastră". Când este vorba despre vreme și climă, cei mai mulți dintre noi se gândesc numai la ceea ce se petrece în atmosferă, ignorând rolul major al mărilor și oceanelor în acesta privință.


Inundațiile, ploile extrem de abundente și topirea ghețarilor, numeroase alte schimbări climatice devastatoare implică apa. Așadar, cu prilejul Zilei Mondiale a Meteorologiei din acest an, Agenția Vremii a ONU reînvigorează mesajul Zilei Modiale a Apei, prin focalizarea către legăturile dintre climă și apă, și făcând apel la informații mai bune, mai prețioase, referitoare la apă. 


22 martie: Ziua Mondială a Apei

23 martie: Ziua Mondială a Meteorologiei 23 martie: Ziua Mondială a Meteorologiei Reviewed by freelancergabe2 on martie 22, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.