26 martie: Ziua Violetă / a Epilepsiei

 Ziua Violetă este una de celebrare anuală care țintește să mărească conștientizarea despre epilepsie, o boală care afectează peste 65 de milioane de oameni în plan global. Ca afecțiune neurologică ce provoacă convulsii puternice și începe adeseori în copilărie, epilepsia este uneori greșit înțeleasă, ceea ce poate duce la dificultăți în situații sociale.


Ideea Zilei Violete este de a-i educa pe cei care nu înțeleg această boală și a-i face pe cei care au epilepsie să-și dea seama că nu sunt singuri cu ceea ce se confruntă. 


Violetul este culoarea internațională pentru epilepsie, dar și una care simbolizează singurătatea! 

 

26 martie: Ziua Violetă / a Epilepsiei

Cassidy Megan, o fată de numai nouă ani, din Canada, a fondat Ziua Violetă / a Epilepsiei în 2008, motivată fiind de propria sa lupta cu epilepsia. Strădaniile sale în acesta privință au fost sprijinite de Asociația de Epilepsie a Marinarilor din Canada și de Fundația Anita Kaufmann din New York, iar această zi a devenit, în cele din urmă, un eveniment internațional. 


De fapt, popularitatea Zilei Violete a crescut foarte repede! La celebrarea sa din 2009, în cel de-al doilea său an de existență, au participat, la diverse festivități, cel puțin 100.000 de studenți, 95 de locuri de muncă și 116 politicieni. 


Poate fi greu de crezut că , după doar 10 ani, în 2009, și-a aflat calea către lumea Disney! Sponsorizată de Fundația pentru Epilepsie din Florida Centrală, această zi a fost împărtășită prin magia acestei lumi unor numeroși participanți. Fondatoarea zilei, Cassidy Megan, și-a făcut o apariție specială purtând, desigur, o rochie violetă de seară, și a devenit prietenă cu Mickey și Minnie Mouse!


În prezent, Ziua Violetă este sărbătorită pe fiecare continent în peste 100 de țări, în locuri precum India, Australia, Africa de Sud, Japonia, Marea Britanie și SUA. 


Putem marca această zi din 26 martie, purtând haine de culoare violetă, organizând un eveniment de tip Ziua Violetă, învățând despre epilepsie și efectele acestei boli, contribuind la adunarea de fonduri pentru cei afectați de aceasta boală.


 Aparent, fără vreo legătură cu acest articol, nu pot uita de cântecul favorit al unei bune prietene, "Purple Rain" (Ploaia violetă), al lui Prince. 


25 martie: Ziua Internațională de Amintire a Victimelor Sclaviei și a Comerțului Transatlantic de Sclavi

26 martie: Ziua Violetă / a Epilepsiei 26 martie: Ziua Violetă / a Epilepsiei Reviewed by Diana Popescu on martie 25, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.