28 martie: Ziua de Apreciere a Buruienilor

 Există ceva mai supărător, mai iritant, decât descoperirea, în grădina noastră, a unor noi buruieni, abia răsărite, atunci când credeam că am scăpat cu totul de ele? Cu toate astea, Ziua de Apreciere a Buruienilor ne aduce aminte, în fiecare an, pe 28 martie, că multe din astfel de plante sunt benefice pentru noi și ecosistemul nostru. 


Ființele umane au folosit ierburile din vremuri străvechi. Dacă unele dintre ele sunt comestibile și nutriționale, altele au o remarcabilă valoare medicinală.     

                        

28 martie: Ziua de Apreciere a Buruienilor

De exemplu, păpădiile, cu care ne-am jucat în copilărie, au proprietăți ce nu pot fi trecute cu vederea. Sunt o sursă prețioasă de hrană pentru insecte și unele păsări. Oamenii mănâncă frunze fragede de păpădie și se bucură de câte un ceai sau un vin făcut din frunzele și florile sale galbene. Din punct de vedere nutrițional, ne furnizează vitamina A, vitamina C, calciu, fier și fibre.


Putem, așadar, măcar cu ocazia acestei ziledin 28 martie, să nu mai vedem buruienile drept păguboase, să le apreciem frumusețea și proprietățile, și să ne documentăm despre acestea, fie din cărți, fie de pe internet. 


27 martie: Ziua Mondială a Teatrului

28 martie: Ziua de Apreciere a Buruienilor 28 martie: Ziua de Apreciere a Buruienilor Reviewed by Diana Popescu on martie 27, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.