3 martie: Ziua Mondială a Vieții Sălbatice

 Deși, oficial, Ziua Mondială a Vieții Sălbatice este o celebrare ce are loc anual pe 3 martie, conservarea acestei vieți este o chestiune care necesită atenție și acțiuni zi de zi.


Animalele și plantele care trăiesc în sălbăticie au o valoare intrinsecă și contribuie la bunăstarea oamenilor și dezvoltarea sistematică ecologică, genetică, socială, economică, științifică, educațională, culturală, recreativă și estetică.       

                            

3 martie: Ziua Mondială a Vieții Sălbatice

Ziua Mondială a Vieții Salbatice este o oportunitate de a onora numeroasele și frumoasele forme ale faunei și florei sălbatice, și a crește conștientizarea asupra multitudinii de beneficii pe care conservarea lor o furnizează ființelor umane. 


În același timp, această zi este una care ne reamintește de nevoia urgentă de a face progrese în lupta împotriva agresării și fărădelegilor contra vieții sălbatice și a dezideratului de impiedicare a reducerii riscului de dispariție unor specii din pricina activităților omenești, care au impacturi pe scară largă din punct de vedere economic, social și al mediului înconjurător. Pornind de la aceste variate efecte negative, Obiectivul de Dezvoltare Sustenabilă 15 al ONU se focalizează pe oprirea pierderii biodiversității.


În 2021, Ziua Mondială a Vieții Sălbatice are ca tema "Pădurile și Mijloacele de Asigurare ale Necesităților Vieții: Susținerea Oamenilor și a Planetei", ca o cale de accentuare a rolului vital al pădurilor, sprijinirii speciilor amenințate și serviciilor pentru ecosisteme pentru oameni, în particular a comunităților indigene și locale cu legături istorice față de zonele împădurite sau adiacente celor împădurite. 


Aceasta se aliniază Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabile de Dezvoltare ale ONU 1, 12, 13 și 15,  dedicării lor extinse pentru reducerea sărăciei, asigurării unei utilizări sustenabile a resurselor indispensabile vieții de pe pământ.


Între 200 și 350 de milioane de oameni de pe glob  trăiesc în zone forestiere ori asociate cu ele, și circa 28% din suprafața pământului este în prezent în grija populațiilor indigene!


2 martie: Ziua Lucrurilor Vechi

3 martie: Ziua Mondială a Vieții Sălbatice 3 martie: Ziua Mondială a Vieții Sălbatice Reviewed by Diana Popescu on martie 02, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.