30 martie: Ziua "Fă o plimbare în parc"

 Ziua "Fă o plimbare în parc" celebrează anual o astfel de mică excursie și ne îndeamnă să conștientizăm contribuțiile pe care o poate avea pentru optimizarea sănătății noastre fizice, mentale și emoționale, mai ales dacă o practicăm zi de zi. Acest eveniment a fost fondat pentru a-i inspira pe oameni să se refamiliarizeze cu spațiile naturale din lumea noastră îmbâcsită de poluare atât atmosferică, cât și spirituală. 


În decursul unor plimbări de acest fel, putem opta să facem fotografii ale frumuseților pe care le întâlnim, mai cu seamă acum, primăvara, să citim o carte bună ori, pur și simplu, să ne bucurăm de liniște. De asemeni, putem alege să alergăm, să facem jogging, să ne dedicăm unor jocuri colective (șah, remi, table) sau să ne punem la încercare talentul artistic, imortalizand într-un desen ori într-o pictură un peisaj încântător.       

                                 


Refugierea noastră în oaze ale naturii poate avea o serii de beneficii ce nu pot fi neglijate.


Potrivit studiilor științifice, o plimbare de circa 30 de minute pe zi pare să aibă efecte extrem de auspicioase pentru sănătate. Mersul pe jos nu numai că ne ajută să ne ardem caloriile și să scădem în greutate, ci și în micșorarea riscului de obezitate, diabet și a unor anumite tipuri de cancer. În acest mod, crește și activitatea inimii și scade tensiunea sanguină. 


Plimbarea în zone naturale, departe de praful și poluarea străzilor și mașinilor, ne poate îmbunătăți starea de spirit și reduce stresul. Cercetările au arătat că oamenii care aleargă sau fac mișcare în spații verzi tind să fie mai fericiți decât cei care nu fac asta!


29 martie: Ziua Mondială a Pianului

30 martie: Ziua "Fă o plimbare în parc" 30 martie: Ziua "Fă o plimbare în parc" Reviewed by Diana Popescu on martie 29, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.