16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii

 Ziua Mondială a Vocii este un eveniment anual din întreaga lume, ce are loc pe 16 aprilie, dedicat celebrării fenomenului vocii umane, cu țelul de a demonstra importanță incomensurabilă a glasului în viața zilnică a tuturor oamenilor. 


Vocea joacă un rol esențial într-o comunicare eficientă și sănătoasă, iar ziua din 16 aprilie țintește să crească conștientizarea despre necesitatea de a preveni problemele glasului, reabilitării acestuia în urma unor afecțiuni, formarea vocilor artistice și cercetarea continuă a funcțiunilor și aplicațiilor glasului.


Vocea este studiată în multe domenii precum medicina, patologia vorbire-limbaj, muzică, fizică, psihologie, fonetică, artă și biologie.      

                         

16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii

Numeroși oameni abuzează de vocea lor prin fumat, strigat excesiv, consum exagerat de bături alcoolice, sau tehnici defectuoase de vorbire. Când astfel de probleme apar, sunt frecvent ignorate, ceea ce duce la agravarea lor!


Celebrarea Zilei Mondiale a Vocii a început în Brazilia, în 1999, prin comemorarea Zilei Naționale Braziliene a Vocii, ca urmare a unei inițiative a medicilor, patologilor vorbire-limbaj și profesorilor de canto aparțînând fostei asociații "Sociedade Brasileira de Laringologia e Voz" (Societatea Braziliană a Laringologiei și Vocii), sub președenția dr. Nedio Steffen.


Inițiativa braziliană a fost extinsă în alte țări precum Argentina, Portugalia, ș.a. În SUA, Academia Americană de Otorinolaringologie - Chirurgia Capului și Gâtului, a recunoscut oficial acest eveniment în 2002 și, în același an, a căpătat aici denumirea de Ziua Mondială a Vocii.


În 2018 s-au desfășurat pe 16 aprilie, pe această temă, aproape 600 de acțiuni din 50 de țări, listate pe website-ul world-voice-day.org. 


15 aprilie: Ziua Universală a Culturii

16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii 16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii Reviewed by Diana Popescu on aprilie 15, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.