18 aprilie: Ziua Patrimoniului Mondial | Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor

 Ziua Patrimoniului Mondial sau Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor este marcată global, an de an, pe 18 aprilie, și este centrată pe diferite tipuri de activități, incluzând vizitarea monumentelor și siturilor arheologice, cu profunde semnificații culturale, conferințe, mese rotunde, articole publicate în ziare și pe site-uri.


Această zi a fost propusă pe 18 aprilie 1982 de Consiliul Internațional al Monumentelor și Siturilor, și aprobată de UNESCO în 1983, cu obiectivul de a promova conștientizarea despre diversitatea moștenirii culturale a umanității, vulnerabilitatea acesteia și eforturile necesare pentru protejarea și conservarea sa.  


18 aprilie: Ziua Patrimoniului Mondial | Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor

De fapt, zi de zi, oamenii de pe toate meridianele pământului își celebrează moastenirea culturală, pur și simplu ducându-și viața într-un mod care reflectă cine sunt și de unde provin, tradițiile și obiceiurile lor. 


Printre siturile patrimoniului cultural mondial nu pot fi uitate cele din Egipt, incluzând piramidele din Giza, Machu Picchu din Peru, Bagan din Myanmar, Angkor din Cambodgia și Marele Zid Chinezesc.


17 aprilie: Ziua Mondială a Hemofiliei

18 aprilie: Ziua Patrimoniului Mondial | Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor 18 aprilie: Ziua Patrimoniului Mondial | Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor Reviewed by Diana Popescu on aprilie 17, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.