17 aprilie: Ziua Mondială a Hemofiliei

 Ziua Mondială a Hemofiliei este o zi internațională de conștientizare a hemofiliei și altor afecțiuni ce predispun spre hemoragie, marcată anual pe 17 aprilie, data de naștere a lui Frank Schnabel, fondatorul Federației Mondiale a Hemofiliei.


Federația Mondială a Hemofiliei este o organizație mondială nonprofit dedicată îmbunătățirii vieților oamenilor cu necrofilie și și celor suferinzi de alte afecțiuni genetice ducând spre hemoragie, optimizării vieților oamenilor cu hemofilie (conform DEX, "o boală ereditară, transmisă de mamă numai băieților, care constă dintr-o predispoziție spre hemoragie, cauzată de prelungirea timpului de coagulare a sângelui).


75% din din oamenii având afecțiuni legate de hemoragie nu știu despre asta și nu beneficiază de îngrijiri medicale!     

                                            

17 aprilie: Ziua Mondială a Hemofiliei

Ziua Mondială a Hemofiliei a fost înființată de Federația Mondială a Hemofiliei  în 1963, și își are sediul la Montreal, Canada. Are organizații membre în peste 113 țări. 


Tema Zilei Mondiale a Hemofiliei din 2021 este "Adaptarea la schimbare, susținerea îngrijirii medicale într-o lume nouă." Întrucât pandemia COVID-19 are un impact , major asupra celor suferinzi de hemofilie și altor afecțiuni ținând de hemoragie, acest obiectiv este mai important că niciodată.


De la pacienți și familiile lor, până la îngrijitori medicali, medici și cercetători, fiecare a fost lovit de pandemie într-un fel sau altul. Este nevoie, așadar, să se continue acest sprijin acordat oamenilor în prezent și în viitor, până la eliminarea pandemiei!


16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii

17 aprilie: Ziua Mondială a Hemofiliei 17 aprilie: Ziua Mondială a Hemofiliei Reviewed by Diana Popescu on aprilie 16, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.