26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale

 Marcată an de an pe 26 aprilie, Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale a fost întemeiată de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale în anul 2000, cu țelul de "a crește conștientizarea asupra felului cum patentele / breveturile, drepturile de autor, mărcile înregistrate au un impact asupra vieții zilnice" și "pentru a celebra creativitatea și contribuțiile creatorilor și inovatorilor în dezvoltarea societăților de pe tot globul".


Data de 26 aprilie a fost aleasă pentru această sărbătoare întrucât corespunde cu cea din 1970, când Convenția de Înființare a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale a intrat în vigoare. 

   

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale

Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale din 2021 are tema "Aducerea ideilor tale pe piață", accentuând rolul critic al întreprinderilor mici și medii în economie și modul cum acestea folosesc proprietatea intelectuală în construirea unor afaceri mai puternice, mai competitive și mai reziliente. 


Potrivit Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale despre această temă, "Fiecare afacere începe cu o idee. Fiecare din milioanele de întreprinderi mici și medii care operează în toată lumea încep în fiecare zi cu o idee care ia formă în mintea cuiva și își croiește apoi drumul către piață."


25 aprilie: Ziua Mondială a Pinguinului

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale 26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale Reviewed by Diana Popescu on aprilie 25, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.