29 aprilie: Ziua Internațională a Dansului

 Ziua Internațională a Dansului din 29 aprilie este o celebrare anuală a modului cum această mișcare artistică complexă are impacturi pozitive asupra vieților noastre, inclusiv prin oportunitatea de a ne expune emoțiile mai sugestiv, mai profund, decât prin limbaj, ori a recunoașterii dansului ca o formă de artă profesională. 


Ziua Internațională a Dansului, recunoscută oficial în 1982, a fost înființată de Comitetul Dansului al Institutului Internațional de Teatru. Data acesteia a fost aleasă în onoarea lui George Noverre, creator al baletului modern, născut pe 29 aprilie în anul 1727. UNESCO recunoaște formal Institutul Internațional de Dans ca organizator al acestui eveniment.      

                       

29 aprilie: Ziua Internațională a Dansului

În fiecare an, cu prilejul Zilei Internaționale a Dansului, câte o personalitate remarcabilă din lumea dansului este selectată pentru a transmite un mesaj lumii. Printre aceste personalități sunt demne de remarcat Sasha Waltz, William Forsythe, Maguy Marin, Robin Howard și Iuri Grigorovici.


Totodată, an de an, pe 29 aprilie, Institutul Internațional de Teatru își invită membrii, împreună cu dansatori, coregrafi, studenți în dans, și alți fani ai dansului să ia parte la o Gală de Celebrare, care ia loc într-un oraș gazdă ales de Comitetul Executiv al acestuia.


Cu ocazia acestei zile, ne putem hotărî să învățăm un nou dans, de care ne simțim atrași de ceva vreme, ori să ne demnostram abilitățile într-unul bine știut, inclusiv pe ringul de dans al internetului!


28 aprilie: Ziua Mondială Pentru Securitate și Sănătate în Muncă

29 aprilie: Ziua Internațională a Dansului 29 aprilie: Ziua Internațională a Dansului Reviewed by Diana Popescu on aprilie 28, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.