11 mai: Ziua Zonei Crepusculare

 "Ești pe cale să intri într-o altă dimensiune, o dimensiune nu numai a văzului și sunetului, ci și a minții. O călătorie pe minunatul tărâm al imaginației. Următoarea stație, Zona Crepusculară (Twilight Zone)!


Ziua Zonei Crepusculare din 11 mai celebrează anual aceste serial de televiziune provocator, în care nimic nu este ceea ce pare să fie, aproape orice capătă aspecte stranii, suprarealiste. Fiecare episod prezintă o poveste unică, despre situații neobișnuite, personaje bizare, totul petrecându-se într-o a cincea dimensiune!  

                                                      

11 mai: Ziua Zonei Crepusculare

Zona Crepusculară (Twilight Zone) a fost creată de apreciatul producător de televiziune american Rod Sterling, în 1959, primul episod apărând pe micile ecrane în data de 2 octombrie. În vremea lansării, a fost perceput ca un serial cu totul diferit față de orice altceva din televiziune, și a avut nevoie de nițel timp pentru a-și înfiripa propria sa nișă!


De fapt, însuși Rod Sterling, deși respectat și adorat de mulți, era faimos ca unul din cele mai controversate personaje din lumea cinematografiei, fiind numit adeseori "tânărul mânios" de la Holliwood din cauza disputelor cu directori de televiziune și sponsori despre chestiuni precum cenzura, rasismul și războiul.


10 mai: Ziua Oceanului Mamă


Oricum, serialul și-a câștigat cu rând o audiență largă, devotată, și a avut cinci sezoane pe postul TV CBS, din 1959 până în 1964.


Putem marca Ziua Zonei Crepusculare din 11 mai văzând / revăzând episoade vestite ale serialului sau organizând o petrecere specială, cu tema Zona Crepusculară. 


11 mai: Ziua "Mănâncă ce poftești"

11 mai: Ziua Zonei Crepusculare 11 mai: Ziua Zonei Crepusculare Reviewed by Diana Popescu on mai 10, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.