12 mai: Ziua Internațională a Conștientizării EM/SOC

 Celebrată an de an pe 12 mai, Ziua Internațională a Conștientizării, cunoscută și ca Ziua Internațională a Conștientizării EM/SOC, are scopul de a atrage atenția asupra encefalomielitei mialgice (EM), sindromului oboselii cronice (SOC), fibromialgiei, sindromului războiului Golfului, a sensibilității chimice multiple, și a altor boli cronice imunologice și neurologice.


Data de 12 mai a fost aleasă întrucât este cea de naștere a lui Florence Nightingale, despre care se crede că a suferit de EM/SOC. 

                                                      

12 mai: Ziua Internațională a Conștientizării EM/SOC

Ziua Internațională a Conștientizării EM/SOC își propune să popularizeze simptomele și impacturile encefalomielitei mialgice, sindromului oboselii cronice și altor boli neurologice și imunologice, să militeze pentru strângerea de fonduri de cercetare ale acestora.


Cu prilejul acestei zile se organizează evenimente pe Facebook, Twitter și alte rețele de socializare, vizionări ale unor filme despre EM/SOC. Unii oameni își arată sprijinul față de această zi vopsindu-și părul în albastru sau îmbrăcandu-se în haine albastre.


Ziua Internațională a Conștientizării EM/SOC a fost fondată în 1993 de organizația canadiană non-profit "Action CIND".


În 2000, o societate britanică de caritate  creat Ziua Encefalomielitei Mialgice Severe, ca una de reamintire și înțelegere a oamenilor care au murit din cauza EM. Ziua de 8 august a fost selectată deoarece este cea în care s-a născut Sophia Mirza, despre care se crede că a fost prima persoană britanică a cărei cauză declarată a morții a fost sindromul de oboseală cronică. 


11 mai: Ziua Zonei Crepusculare

12 mai: Ziua Internațională a Conștientizării EM/SOC 12 mai: Ziua Internațională a Conștientizării EM/SOC Reviewed by Diana Popescu on mai 11, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.