17 mai: Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale

 Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale, marcată anual pe 17 mai, având drept țel principal educarea oamenilor și creșterea conștientizării acestora despre hipertensiunea arterială, a fost inițiată de Liga Mondială a Hipertensiunii Arteriale, care cuprinde circa 85 de organizații și ligi dedicate acestei afecțiuni. A fost lansată pe 14 mai 2005, iar din 2006 se desfășoară, an de an, în data de 17 mai.        

                          

17 mai: Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale

Hipertensiunea este o cauza majoră a unei largi game de probleme de sănătate, precum atacuri de cord și afecțiuni ale ficatului, contribuind, totodată, și la instalarea demenței. Multe persoane care suferă din pricina hipertensiunii arteriale nu sunt conștiente de această boală atât timp cât nu le este semnalatăprin simptome evidente.


Tema acestui an a Zilei Mondiale a Hipertensiunii Arteriale este "Află-ți numerele", fiind, de fapt, o inițiativă pornită în 2017, cu ocazia căreia numeroși voluntari din întreaga lume sunt prezenți în locuri publice, pentru a verifica gratuit tensiunea arterială a câtor mai mulți oameni posibil. 


16 mai: Ziua Internațională a Luminii

17 mai: Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale 17 mai: Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale Reviewed by Diana Popescu on mai 16, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.