19 mai: Ziua Razelor Solare din Mai

 Pe 19 mai suntem îndemnați să ieșim din case și să ne scăldăm în lumina soarelui, întrucât, este anual, Ziua Razelor Solare din Mai!  Dacă nu plouă, desigur!


Zicala "Ploile din aprilie aduc florile din mai", ne vorbește despre schimbarea periodică (deși, cumva, diferită în ultimii ani) a anotimpurilor, o schimbare celebrată în data de 19 mai.    

           

19 mai: Ziua Razelor Solare din Mai

Mai este ultima luna de primăvară în emisfera nordică, una în care temperaturile încep să crească și sosirea verii este semnalată de tot ce se întâmplă în jurul nostru, de la hainele lejere cu care ne îmbrăcăm și produsele agricole proaspete, până la abundența de flori și nerăbdarea elevilor, studenților, de a păși în vacanță mare!


Ziua de 19 mai ne oferă prilejul de a-i spune bun venit soarelui tot mai arzător din ceruri. Studiile științifice au arătat că soarele este benefic sănătății noastre noastre fizice și mentale, atâta timp cât nu ne expunem în exces la razele sale.


Apropo, știați că luna mai a fost numită după Maia, o zeiță greacă, cea mai vârstnică dintre Pleiade și mama lui Hermes?


Oricum, cu ocazia Zilei Razelor Solare din Mai, de pe 19 mai, putem să ieșim la iarbă verde, la un picnic împreună cu familia și / sau prietenii, să facem o plimbare sau un jogging într-un parc, ori să ne aruncăm pentru prima dată în valurile mării!


18 mai: Ziua Internațională a Muzeelor

19 mai: Ziua Razelor Solare din Mai 19 mai: Ziua Razelor Solare din Mai Reviewed by Diana Popescu on mai 18, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.