18 mai: Ziua Internațională a Muzeelor

 Obiectivul Zilei internaționale a Muzeelor este să ne crească conștientizarea că "Muzeele sunt un important mijloc al schimburilor culturale, de îmbogățire a culturilor și dezvoltării unei înțelegeri, cooperări și păci reciproce printre oameni." Organizate anual în data de 18 mai, evenimentele și activitățile de celebrare a Zilei internaționale a Muzeelor pot dura o singură zi sau chiar o întreagă luna.

 

Creată de Consiliul Internațional al Muzeelor în 1977, acest eveniment a adunat tot mai multe și mai multe muzee din intreaga lume către participarea la Ziua Internațională a Muzeelor. Anul trecut, mai mult de 37.000 de muzee, din 158 de țări și teri torii, s-au racolat acestei zile.                  


18 mai: Ziua Internațională a Muzeelor

În 2021, tema acestei celebrări este "Viitorul Muzeelor: Recuperare și Reimaginare." Cu această ocazie, muzeele, profesioniștii care lucrează în ele și comunitățile au oportunitatea să-și creeze, imagineze și împărtășească noi practici de punere în evidență a valorilor muzeistice, noi modele de instituții culturale și soluții inovative adaptate noilor provocări sociale, economice și ale mediului înconjurător din prezent. 


Puține locuri din lume au un mai mare potențial educațional față de muzee. La urma urmei, unde am putea afla mai multe dovezi despre evoluția omenirii decât în ele? De la armele preistorice la mumiile egiptene, de la sculpturile grecești antice, și până la primul radio ori cele dintâi avioane folosite în primul război mondial, muzeele cuprind aproape tot!


Așadar, pe 18 mai suntem îmboldiți să ne reamintim să vizităm un muzeu mai apropiat sau chiar mai îndepărtat, pentru a ne delecta de unii singuri, însă mai ales de prietenii și copii noștri, de mărturiile istorice din acestea și a face astfel, o călătorie semnificativă în trecutul umanității, al artei, culturii ori diversității naturale ale pământului!


17 mai: Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale

18 mai: Ziua Internațională a Muzeelor 18 mai: Ziua Internațională a Muzeelor Reviewed by Diana Popescu on mai 17, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.