27 mai: Ziua Medicinii de Urgență

 Data de 27 mai a acestei celebrări anuale a fost aleasă întrucât, în această zi, la Londra, un grup de oameni vizionari au semnat actul de fondare al Societății Europene pentru Medicină de Urgență. Țelul acestei societăți a fost clădirea unui sistem medical de garantare pentru fiecare cetățean al Europei a unei acțiuni profesionale, competente, permanente, față de orice viață, organ sau membru amenințate să ajungă la o afecțiune acută. 


De asemeni, scopul acestei zile este de a uni populația lumii și factorii de decizie în a se focaliza spre medicina de urgență și îngrijirea medicală de urgență.


Pe 28 mai este pusă în evidență importanța măririi conștientizării necesității de creare, pe întreg globul, a unor sisteme medicale de urgență bine dezvoltate, bine pregătite, și bine organizate, pentru a se crește numărul de supraviețuitori și a se reduce dizabilitățile apărute în situații de urgențe medicale.   

 

27 mai: Ziua Medicinii de Urgență

Menirea acestui eveniment este de a li se explica oamenilor de pretutindeni că îngrijirea medicală de urgență este mai amplu îndeplinită cu profesioniști, doctori competenți, specialiști în medicină de urgență, surori formate în acest domeniu, paramedici, tehnicieni și personal de ajutor competent, lucrând în structuri și sisteme organizate detaliat îngrijirii medicale de urgență. 


Domeniile de acțiune ale medicinii de urgență:


- Un prim răspuns rapid și competent în afecțiuni amenințând viața, precum stopuri cardiace, atacuri de inimă, deficiențe respiratorii, sângerare și septicemie.


- Răspuns rapid și de calitate în toate situațiile neplanificate, neașteptate și de urgență necesitând o acțiune momentană.


- O barieră și un adăpost împotriva violențelor și abuzurilor.


- O reacție rapidă de răspuns și a prevenției organizate în caz de dezastre și crize umanitare. 


26 mai: Ziua Avioanelor din Hârtie

27 mai: Ziua Medicinii de Urgență 27 mai: Ziua Medicinii de Urgență Reviewed by Diana Popescu on mai 26, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.