6 mai: Ziua Internațională "Fără Dietă"

 Astăzi, 6 mai, nu ar trebui să ne mai ținem pofta în cui față de orice bunătate culinară care ne ispitește, întrucât este Ziua Internațională "Fără Dietă", una celebrată anual pe această dată.


Poate că, în urmă cu numai câteva luni, unii dintre noi au ales printre hotărârile, rezoluțiile lor de Anul Nou să se apuce de o dietă, un program regulat de exerciții fizice sau să scadă în greutate. Acum, când suntem aproape de vară, ar putea să se întrebe cum au lucrat pentru ei aceste rezoluții...  

  

6 mai: Ziua Internațională "Fără Dietă"

Potrivit studiilor științifice, cei care își finalizează programele de scădere în greutate pierd circa 10% din greutatea corpului lor, pentru a repune două treimi din ea într-un an, și aproape toată din aceasta în cinci ani!


Dacă ne hotărâm să celebrăm această zi, suntem încurajați să ne complimentam amicii, colegii pentru abilitățile și realizările lor, în loc să ne focalizăm pe felul cum arată, să renunțăm la ideea unui corp standard, "potrivit", și să îmbrățișăm ideea diversității corpurilor umane, să încetăm să ne evaluăm valoarea în funcție de mărimea hainelor pe care le purtăm.


De asemeni, putem să învățăm mai multe despre industria dietei, înțelegând ineficacitatea dietelor comerciale și să ne aventurăm în gatirea unei mancari la care tânjim de mult, dar pe care nu am pregătit-o până acum.


Scurt istoric al Zilei Internaționale "Fără Dietă"


- 1992 - Mary Evans Young a inițiat Ziua Internațională "Fără Dietă" pe data de 5 mai. Young este directorului grupului britanic "Spărgătorii de Dietă." Americani din sud-vestul SUA, din zone precum California, Texas, New Mexico și Arizona și-au arătat nemulțumirea că această dată corespundea cu Cinco de Mayo (sărbătoare de pe 5 mai, în cinstea victoriei armatei mexicane în lupta de la Puebla contra armatei imperiului francez). În consecință, Young a fost de acord să mute Ziua Internațională "Fără Dietă" pe 6 mai, o zi care, de altfel, concidea cu ziua sa de naștere.


- 1993 - Feministele din mai multe țări s-au raliat Zilei Internaționale "Fără Dietă."


5 mai: Ziua Internațională a Moașelor

6 mai: Ziua Internațională "Fără Dietă" 6 mai: Ziua Internațională "Fără Dietă" Reviewed by Diana Popescu on mai 05, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.