18 iunie: Ziua Mondială a Gastronomiei Sustenabile

 Ziua Mondială a Gastronomiei Sustenabile din 18 iunie recunoaște an de an practicile și principiile asociate cu o hrană sustenabilă, combinând arta alegerii, cu cea a preparării și consumului alimentelor.


Ca parte a celebrării sale, această zi recunoaște expresiile sociale, culturale și artistice asociate cu gastronomia și definește cele trei dimensiuni ale dezvoltării sustenabile: alegerea, prepararea și consumarea a ceea ce mâncăm


18 iunie: Ziua Mondială a Gastronomiei Sustenabile


Ghidul de principii ONU pentru producția și consumarea hranei sustenabile


- Creșterea eficienței în utilizarea resurselor agricole.


- O acțiune directă de conservare, protejare și îmbunătățire a exploatării resurselor naturale.


- Răspunsul față de nevoile de schimbare ale oamenilor, comunităților și ecosistemelor, ca o cheie a unei agriculturi sustenabile. 


Cum putem onora această zi?


- Învățând mai multe lucruri despre sustenabilitatea agriculturii și gastronomiei.


17 iunie: Ziua Mondială de Combatere a Deșertificării și Secetei


- Conștientizând ce hrană se aliniază mai mult acestor cerințe.


- Reciclând hrana nefolosită prin compost și transformând-o în fertilizatori ai agriculturii.


- Cumpărând cât mai multe legume și fructe cultivate pe plan local, mai ales de la mici producători care folosesc tehnici agricole sănătoase, sustenabile.


- Utilizând toate alimentele pe care le avem deja achiziționate în casă (frigider, congelator), fără a mai lua altele. 


Adunarea Generală a ONU a proclamat Ziua Mondială a Gastronomiei Sustenabile în decembrie 2016, această fiind sărbătorită pentru prima dată în 2017. 


18 iunie: Ziua internațională SUSHI

18 iunie: Ziua Mondială a Gastronomiei Sustenabile 18 iunie: Ziua Mondială a Gastronomiei Sustenabile Reviewed by Diana Popescu on iunie 17, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.