25 iunie: Ziua Navigatorilor de Cursă Lungă

 An de an, Ziua Navigatorilor de Cursa Lungă recunoaște contribuția valoroasă a unor astfel de marinari în interelaționarea mondială și comerțul internațional, și, implicit asupra economiei globale.


Navigatorii ori marinarii de cursă lungă lucrează în majoritatea lor în industria transporturilor de marfă și sunt responabili pentru circa 90% din comerțul lumii. Ei transportă, de obicei, hrană și materiale brute pentru bunuri manufacturabile.        


25 iunie: Ziua Navigatorilor de Cursă Lungă

Iată câteva date despre navigatorii de cursă lungă  și comerțul lor internațional...


- 50.000 de comercianți își duc marfa pe vase în orice loc al lumii.


- Peste 150 de națiuni profită astfel de comercializarea mărfurilor lor.


- Peste un milion de navigatori de aproape din  fiecare naționalitate sunt îmbarcați pe flotele comerciale ale lumii. 


Un alt motiv de omagiere al acestor marinari constă din dificultățile din slujba lor. Ei navighează perioade îndelungate de timp, departe de cei apropiați, ratând astfel adeseori aniversări semnificative din familiile lor. De asemeni, se confruntă adeseori cu riscuri majore, cu furtuni și valuri violente ce le pun în pericol viețile. 


Navigatorii au de a face și cu alte riscuri imprevizibile, asociate cu trecerea prin zone de război ori înțesate de pirați, sau care îi expun unor afecțiuni ale sănătățîi. 


24 iunie: Ziua Mondială a OZN-urilor


Anual, pe 25 iunie, Organizația Mondială a Sănătățîi îi încurajează pe toți oamenii lumii să-și arate prețuirea și sprijinul pentru marinarii, navigatorii de cursă lungă!

25 iunie: Ziua Navigatorilor de Cursă Lungă 25 iunie: Ziua Navigatorilor de Cursă Lungă Reviewed by Diana Popescu on iunie 24, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.