Freddy Krueger: Legendă și origine

 Freddy Krueger este o întruchipare a personajului lui Boogeyman, a Omului Negru sau a lui Bau Bau, o încarnare a legendei acestuia. E un coșmar iscat în viața reală, ajuns in legendele urbane, asociat cu filmul de succes al lui Wes Craven, un film de groază, horror, înspăimântător. 


Freddy Krueger a fost introdus în universul cinematografic în 1984. A apărut parcă de nicăieri și, când filmul a început să ruleze în cinematografe, nimeni nu știa cu adevărat la ce să se aștepte din partea acestui personaj. Oricum, după vizionarea peliculei "Coșmar pe Strada Ulmilor" (având drept scenarist și regizor pe Wes Craven), conștiința noastră colectivă populară nu mai avea cum mai rămână vreodată aceeași.


Wes Craven este considerat un geniu, având în vedere abilitatea sa de a ne aduce la suprafață temerile noastre cele mai adânci. Ce poate fi mai terifiant decât spiritul unui criminal în serie care folosește o mănușă cu lame pentru a-și ucide victimele în visele lor, provocând morți și în lumea reală? Da, acesta este Krueger!        

                                            

Freddy Krueger: Legendă și origine

Freddy Krueger este extrem de puternic, aproape invulnerabil în universul visului dar, atunci când este adus în planul realității, are vulnerabilități umane normale și poate fi distrus. 


Cum spuneam, Freddy își atacă victimele dinlăuntrul viselor lor. El este, de obicei, identificat prin fața sa arsă, desfigurată, pulovărul său cu dungi roșii și verzi, pălăriei sale maronii, și a specificei sale mănuși maro din piele cu gheare metalice purtată în mâna lui dreaptă. Mănușa este produsul propriei sale imaginații, lamele fiind create de el însuși. 


Originea personajului Krueger, povestea din spatele său din film este și ea îngrozitoare. În 2014, Wes Craven a menționat într-un interviu că înainte de a crea "Coșmar pe Strada Ulmilor", a citit un articol în Los Angeles Times despre o familie care reușise să scape de pe Câmpurile Ucigașe din Cambodgia.


După revenirea în SUA, fiul mai tânăr din această familie a fost marcat de coșmaruri în care era urmărit, vânat de ceva malefic. Desigur, el a încercat, cu disperare, să nu mai adoarmă până când, într-o noapte, a cedat, a adormit și a murit. În ciuda faptului că le spusese părinților lui ce ce petrecea, aceștia i-au tratat mărturisirea ca una înfiripată de o fantezie copilărească. 


Din nefericire, nu a fost așa. La fel au pățit și unii refugiați Hmong (grup etnic din sudul Chinei, Vietnam, Laos, Tailanda și Minamar) ajunși în America. 100 de bărbați care abia atinseseră vârsta de 30 de ani au murit în somn. Cu toții era sănătoși tun!


La scurt timp înainte de a deceda, aceștia strigau în somn. Care a fost cauza acestui șir teribil de morți bruște? Se spune că vinovatul era, asemeni lui Freddy Krueger, un spirit rău din Asia de Sud-Est, cunoscut drept Dab Tsog sau Cotoroanța Nopții. 


Potrivit legendei, ea își făcea apariția în visele oamenilor și îi țintuia, paraliza, apăsându-le pieptul sub greutatea sa imensă. Dacă nu izbuteau să se trezească, erau sortiți pieirii!


Ani mai târziu, nimeni nu a fost capabil să determine ce a cauzat moartea celor 100 de bărbați având în vedere că anterior decesului lor nici unul dintre ei nu prezentase simptome de boli de inimă. Ceea ce face ca morțile lor să fie și mai terifiante!


Legenda despre Bau Bau / Omul negru / Boogeyman

Freddy Krueger: Legendă și origine Freddy Krueger: Legendă și origine Reviewed by Diana Popescu on iunie 01, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.