17 iulie: Ziua Mondială Emoji

 Anual, 17 iulie este marcată ca Ziua Mondială Emoji, care celebrează unele din cele mai cunoscute imagini simbolice digitale din lume și ne încurajează să le folosim pentru a transmite mesaje unice!


Înainte de emoji au fost emoticoanele (de la "emoții" și "imagini"), dezvoltate pentru a înlocui cuvintele reci, inexpresive, din vorbirea de zi cu zi.       

                           

17 iulie: Ziua Mondială Emoji

Emoji, un termen japonez, cu semnificația aproximativă de "cuvânt pictat/desenat" au fost create de Shigetaka Kurita în 1990. În vreme ce lucra pentru compania japoneză de telecom NTT Docomo, Kurita a inventat aceste expresii imagistice ca o caracteristică a pager-urilor acestei companii, pentru a fi mai atrăgătoare pentru adolescenți. 


Lansarea primului iPhone de către Apple în 2007, a inclus o tastatură emoji pentru confisca inovația de pe piața japoneză. Deși nu era proiectată pentru utilizatorii din SUA, aceștia au fost captivați de ea și și-au dat seama repede cum să o utilizeze. 


An după an, după aceea, emoji s-au dezvoltat. Site-ul emojipedia.org aduce mereu la zi emoji de pe toate platformele și sistemele de operare. Peste 1.800 de emoji par să reflecteze numeroasele emoții umane. 


16 iulie: Ziua de Apreciere a porcușorului de Guineea


Emoji-urile ne permit să ne ilustrăm tot felul de simțăminte, legate fie de venirea pe lume a unui nou copil, fie despre o aniversare, o zi de naștere sau o altă sărbătorire specială. 


Ziua Mondială Emoji a fost înființată în 2014 de fondatorul Emojipedia , Jeremy Burge. 


17 iulie: Ziua Internațională a Justiției

17 iulie: Ziua Mondială Emoji 17 iulie: Ziua Mondială Emoji Reviewed by Diana Popescu on iulie 16, 2021 Rating: 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.