17 iulie: Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, numită și Ziua Internațională a Justiției Penale, celebrată anual în toată lumea începând cu 1978, pe 17 iulie, a fost adoptată în cadrul Conferinței de Revizuire a Statutului de la Roma, care a fondat ICC (International Criminal Court / Curtea Internațională de Justiție), având loc în Kampala, Uganda, pe 1 iunie 2010.

 Această zi reamintește tuturor statelor necesitatea de a se dedică dreptății, justiției, pe toate meridianele pământului.                                 
17 iulie: Ziua Internațională a Justiției

În plus, în acest an, Ziua Internațională a Justiției ar trebui să le dea o palmă, cel puțin simbolică, procurorilor DIICOT care au luat decizia zăbzăucă de a clasa o parte a dosarului privind evenimentele din 10 august 2018 ce au avut loc la mitingul din Piața Victoriei.

Citate despre justiție, dreptate

Atât acestor procurori, cât și ministrului de tristă amintire al Justiției, ridicolul Tudorel Toader, ar trebui, cu această ocazie, să le fie rușine, și să-și spele izmenele ipocriziei, zi de zi, în așteptarea pensiilor lor speciale!

16 iulie: Ziua mondială a șerpilor
17 iulie: Ziua Internațională a Justiției 17 iulie: Ziua Internațională a Justiției Reviewed by Diana Popescu on iulie 17, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.