16 iulie: Ziua mondială a șerpilor

16 iulie este ziua mondială a șerpilor, celebrării lor, în ciuda faptului că aceste reptile și-au atras o reputație mai ales proastă în ultimele milenii, au fost și sunt temute până în zilele noastre. În această privință nu poate fi uitat acel șarpe special care a ispitit o frumoasă doamnă să guste dintr-un măr anume, lipsind astfel de darul nemuririi  întreaga rasă umană...

Oricum, ziua de 16 iulie are rolul de a ne face mai conștienți despre larga, minunată varietate a șerpilor din toată lumea. Există circa 3.500 de specii, din care aproximativ 600 sunt veninoase, dar numai 200 reprezintă un pericol semnificativ pentru viața umană, conform Organizației Mondiale a Sănătății.                       
16 iulie: Ziua mondială a șerpilor

Cea mai mică astfel de reptilă este șarpele ață Barbados, de numai 101 milimetri. În comparație, cel mai lung șarpe este pitonul reticulat, iar cel mai mare este anaconda verde. Un tip specific de viperă, atheris hispidă, pare să fi ieșit la iveală din povești fantastice, cu capul său solzos.

Șarpele din vise | Interpretare și semnificație vise

Alți șerpi se remarcă prin culorile lor vibrante, strălucitoare, de la albastru, verde, la galben, portocaliu, roșu și maro.

Lucruri interesante despre șerpi


Falca lor superioară se separă cumva miraculos de cea inferioară, permițându-le să înghită prăzi având un diametru de trei ori mai mare decât capul lor!

Își consumă prada întreagă, fără a o bucăți.

Cei mai mulți sunt nocturni.

Își folosesc limba pentru a mirosi aerul din preajma lor!

Sunt animale cu sânge rece sau ectoterme, și, de aceea, trebuie să stea la soare frecvent, reglându-și în acest fel temperatura corpului.

Şarpele - Simbol şi semnificaţie

Deși majoritatea depun ouă, sunt și unii care își nasc puii.

Utilizează diferite tehnici de autoapărare, incluzând camuflarea, mușcarea și înveninarea celor care îi amenință.

Din fericire, nu mai sunt vânați pe scară largă, dar numărul lor este în descreștere din cauza despăduririlor și schimbărilor climatice, care determină deteriorarea habitaturilor lor și micșorarea numărului vietăților cu care se hrănesc.

De la tratamente antitumorale până la proprietăți antibacteriene, veninul de șarpe este studiat în scopuri medicale de multă vreme!

15 iulie: Ziua mondială a abilităților tineretului
16 iulie: Ziua mondială a șerpilor 16 iulie: Ziua mondială a șerpilor Reviewed by Diana Popescu on iulie 15, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.