Iluminarea în 7 zile: Poveste cu tâlc

Perseverența, munca de Sisif de a-ți vedea cu ochii idealurile, constitue singură cale de a ți le materializa, indiferent câtă vreme va presupune acest demers. Iluminarea în 7 zile, o poveste cu tâlc, arată cât se poate de clar cum se poate întâmpla așa ceva...

Buddha le-a spus discipolilor săi că oricine face un efort consistent poate atinge iluminarea spirituală în 7 zile. Dacă nu reușea asta, putea ajunge la ea în 7 luni sau 7 ani.

Un tânăr s-a hotărât să o obțină într-o singură săptămână. Voia să știe ce avea de făcut în această privință, și Buddha i-a răspuns, "Concentrare!"             
Iluminarea în 7 zile: Poveste cu tâlc

Tânărul a început să exerseze, însă după doar 10 minute, s-a simțit distras, dezorientat despre cum și-ar putea îndeplini țelul. Puțin câte puțin, a început să fie tot mai atent la ce-l împiedica să realizeze asta, îl distrăgea, și s-a gândit că această preocupare nu era pierdere de timp ci, din contra, îl sprijinea să obțină ce își dorea.

Într-o bună zi, și-a dat seama că nu era necesar să ajungă la ținta lui atât de repede, deoarece calea pe care o urma îl învăța mereu numeroase lucruri.

În acea clipă, a devenit iluminat!

Ochii lui Buddha: Simbol şi semnificaţie
Iluminarea în 7 zile: Poveste cu tâlc Iluminarea în 7 zile: Poveste cu tâlc Reviewed by Diana Popescu on iulie 15, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.