Superstiții despre talpa piciorului

Dacă în India, mâncărimea tălpii piciorului drept înseamnă că vei pleca într-o călătorie, în Occident aceasta previziona o călătorie profitabilă sau începerea unui demers ce va fi încununat de succes.

Când te mănâncă talpa piciorul stâng, ți se dă de înțeles că vei porni într-o călătorie ce-ți rezervă ghinioane ori pierderi financiare, sau că vei avea curând un eșec în ceea ce ți-ai propus.
Superstitii despre talpa piciorului

Potrivit unei alte superstiții europene, când te mănâncă talpa unui singur picior, vei păși peste ceva vreme pe un tărâm străin, și când te mănâncă amândouă, vei face asta foarte curând.

Ghicitul in talpa picioarelor sau podomantia

Irlandezii aveau părerea că dacă ai un fir de păr agățat de talpa atunci când cucul cântă pentru prima oară în an, vei fi norocos ori te vei căsători în decursul anului.

Chinezii aveau credința că unui bebeluș gâdilat la tălpi îi va fi frică, când va crește, să meargă pe vreun pod.

Superstiții românești despre talpa piciorului

În zona Iașului se zicea că atunci când te mănâncă tălpile, ai să joci, ai să dansezi!

Sucevenii aveau opinia că dacă gâdili un copilaș la tălpi, exista riscul ca acesta să nu mai crească.

În Bucovina, se recomanda că în dimineața de Paște, când se dădeau jos din pat, oamenii să nu calce pe pământul gol, ci peste un covor ori altceva așternut pe jos, astfel încât să nu-i usture tălpile în timpul verii.

În Tutova, se spunea că cine mănâncă talpa de huhurez, riscă să-și piardă mințile. Femeile necredincioase bărbaților lor strecurau acestora în mâncare o astfel de "delicatesă", pentru ca ei să nu le "persecute" pentru destrăbălarea lor.

Superstiții despre degetele picioarelor
Superstiții despre talpa piciorului Superstiții despre talpa piciorului Reviewed by Diana Popescu on octombrie 06, 2019 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.