Superstiții despre degetele picioarelor


Potrivit superstițiilor lumii, degetele de la picioare îți pot indica, prezice întâmplări fericite sau nefericite, pot fi purtătoarele unor semne bune ori rele...

Superstiții degete picioare

Se spune că dacă ai un deget în plus la un picior (al șaselea!), vei fi norocos în viață.

Dacă al doilea deget al picioarelor este mai lung decât primul (cel gros), înseamnă că ești temperamental, mereu pus pe ceartă! Pe de altă parte, o femeie cu această caracteristică pare să fie sortită să-și conducă familia, să fie "cocoșul" din casă. În același timp, o femeie care constată că soțul ei are o astfel de particularitate, poate fi sigură că el va avea capacitatea să câștige banii necesari familiei. Unui bărbat cu al doilea deget mai lung decât cel mare i se mai prevestește că va avea o nevastă mai înaltă decât el!

O fată poate ghici culoarea părului viitorului ei soț în funcție de cea a unui fir de par descoperit între degetele ei sau în pantofii săi.

În eventualitatea că degetul tău mic de la picior se ascunde sub cel următor, se spune că eșți o persoană prudență, foarte bună, binevoitoare.

Un deget mare al piciorului puternic și lat sugerează că înclinația către idealism este compensată de un mare simț practic. Unul care se întinde plat peste podea și e extrem de lat, dovedește că ai abilități de lider. Unul care este îndepărtat cu mult de următorul este un semn de independență, hoțărâre, mândrie, chiar încăpățânare.

În nord-estul Scoției, se consideră că degetele picioarelor lipite între ele sunt un semn de noroc pentru posesorul lor. Un copil care se naște cu astfel de degete nu are cum să se înece vreodată!

În caz că degetul al doilea și cel de-al treilea de la picior ale unui bărbat au aceeași lungime, se prognostichează că se va purta rău cu soția sa.

Dacă un copil mic începe să-și sugă degetele picioarelor, se dă de veste că o femeie din casă este însărcinată!

Degetele picioarelor întoarse spre înăuntru prezic ghinion în viață, dar sugerează și că posesorul lor este mereu închis în sine, cu mintea absentă.

Este cu ghinion să-ți chircesti, îndoiești degetele de la picioare, îndeosebi de la cel stâng. Pentru a alunga nenorocul creat astfel, este necesar să-ți săruți degetul mare de la o mână. Totodată, dacă-ți chircesti degetele de la un picior pe când te duci într-o vizită, ți se dă de înțeles că nu vei fi bine primit în casa spre care te îndrepți.

Degetele din vise | Semnificaţia şi interpretarea viselor

Un deget de la picior înroșit spre rădăcină denotă că un dușman încearcă să-ți facă rău.

Se recomandă ca unghiile mâinilor și picioarelor să se taie numai atunci când luna este în scădere.


Tăiatul unghiilor are semnificații particulare în funcție de fiecare zi a săptămânii:

- Luni: vei primi vești sau vei avea succese.
- Marți: vei avea o nouă pereche de pantofi.
- Miercuri: te vei bucura de sănătate.
- Joi: îți va crește averea.
- Vineri: vei avea un iubit / o iubită
- Sâmbătă: vei pleca într-o călătorie.
- Duminică: îți tai unghiile pentru diavol, și acesta îți va conduce viața vreme de o săptămână!

Se zice că norocul ți se alătură atunci când îți arzi unghiile. Dacă le lași să cadă pe podea, vei fi silit să ți le ridici când vei muri!

Când cineva pășește peste o unghieră de-a ta aruncată pe jos, această persoanăse va certa cu tine.

Dacă i se taie unghiile unui bebeluș înainte de a împlini 12 luni, va ajunge hoț când va fi adult!

Surse:
-  Cora Linn Daniels, C. M. Stevans: Encyclopedia of Superstitions, Folklore, and the Occult Sciences of the World
- William Carroll: Superstitions: 10,000 You Really Need
- Mona A Radford, Edwin Radford: Encyclopedia of Superstitions
- Diagram Group: Superstitions
- Deborah Murrell: Superstitions: 1,013 of the World's Wackiest Myths, Fables & Old Wives' Tales

Semnele mâinilor, limbajul degetelorSuperstiții despre degetele picioarelor Superstiții despre degetele picioarelor Reviewed by Diana Popescu on februarie 23, 2018 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.