Ghicitul in talpa picioarelor sau podomantia (I)

Aproape toata lumea este familiarizata cu ghicitul in palma sau chiromantia , dar cum se poate ca acea zona inferioara , adesea ignorata si aparent neinsemnata a talpii piciorului sa aiba vreun rol aparte in divinatie sau in descifrarea ezoterica a personalitatii omului ? Ei bine, ghicitul in talpa sau podomantia reprezinta o traditie straveche in Asia, in special in zona Iranului.

Potrivit podomantiei , forma si aparenta labelor picioarelor si a degetelor de la picioare poate releva personalitatea unui om, precum si punctele lui tari si slabe.

Semnificatia degetelor picioarelor

Fiecare deget este asociat cu o anumita regiune a corpului sau o chakra specifica. Este important de remarcat ca insusirile sau intelesurile purtate de degetele de la piciorul stang sunt diferite fata de cele ale piciorului drept.

- Degetul mare corespunde elementului eter si chakrei gatului si este asociat cu felul particular in care se exprima fiecare individ. Daca degetul mare de la piciorul drept semnifica bucuria, cel de la piciorul stanga exprima supararea sau necazul.
- Cei de-al doilea deget este conectat cu elementul aer si chakra inimii. Al doilea deget al piciorului drept intrupeaza dorintele si aspiratiile, iar cel de la piciorul stang semnifica emotiile sau sentimentele.
- Degetul mijlociu este caracteristic elementului foc si chakrei plexului solar. Cel de-al treilea deget de la piciorul drept personifica agresivitatea, iar acela de la piciorul stang denota creativitatea.
- Al patrulea deget reprezinta elementul apa si chakra abdomenului inferior.Degetul al patrulea al piciorului drept semnifica atasamentul , iar cel al piciorului stang , dragostea.
- Degetul mic al piciorului este asociat cu elementul pamant si chakra vintrelor.Degetul mic al piciorului drept exprima frica, iar cel al piciorului stang poarta semnificatia sexului si increderii in sine..

Forma si semnificatia degetelor picioarelor

Degetele picioarelor se pot orienta catre degetul mare sau catre cel mic. Ele pot fi drepte sau indoite / incarligate. Alte criterii de interpretare a intelesului degetelor picioarelor se leaga de latimea , ascutimea sau forma lor catre exterior , de flexibilitatea ori senzitivitatea lor.

Iata cateva caracteristici ale degetelor picioarelor si interpretarea lor :

- Degete mari : o mare sau exagerata energie interioara.
- Degete scurte : o stare energetica reprimata si greu de exprimat.
- Degete rotunde : sensibilitate si diplomatie fata de ceilalti.
- Degete ascutite : energia vitala este eliberata brusc si inconstient, aparand o controlare tarzie , ulterioara.
-Degete patrate : exprimare obisnuita / comuna a energiei .
- Degete spatulate : o foarte mare energie , o atitudine stapanitoare.
- Degete indoite catre degetul mare : orientare sau tendinta de a se agata catre trecut.
- Degte indreptate spre degetul mic : viziune sau tendinta spre viitor.
- Degete curbate spre varf/incarligate : gandire orientata catre plierea fata de parerea / opinia celorlalti.
- Degete indoite : constiinta propriei individualitati , eventual o teama de esec sau responsabilitati.
- Degete suprapuse : tendinta de a se orienta catre cei din jur pentru a-si confirma parerile , obiceiul de a nega adevaruri evidente.
- Crestaturi / dungi verticale pe unghie : o afectiune metabolica conectata cu respectivul deget sau o obsesie care deviaza un anumit tip de perceptie a realitatii.
-Crestaturi / dungi orizontale pe unghie : instabilitate emotionala legata de functia respectivului deget. De asemenea , nesiguranta fata de obstacolele ivite in viata sau conectata fata de anumite idei sau idealuri.
- Un deget mare supradimensionat : tinzi sa fii foarte vorbaret, dar nu orice spui este bazat pe aspecte reale.
- Degetul mic strans indoit sub degetul anterior : o mica credinta in tine insuti , in sexualitatea ta sau in cei din jurul tau.
-Degetul mare dureros : parerea de rau fata de situatia de a continua sa iti orientezi viata intr-o directie negativa.
-Degetul mare foarte separat de celelalte degete : tendinta de a tine ascunsa lumea sau gandirea ta interioara fata de cei dinafara.
- Al doilea deget foarte lung arata marile tale viziuni dar si incapatanarea si placerea de a te vedea intr-o pozitie de lider.
- O legatura stransa intre cel de-al doilea si al treilea deget al piciorului : respectul fata de sine insusi tinde sa fie ferm conectat cu realizarile in cariera.

Forma talpilor

- O talpa foarte arcuita / indoita inseamna ca ai talente intelectuale si ca preferi sa vezi lucrurile dintr-o perspectiva intelectuala. Cu toate acestea , poti fi adeseori un visator.
- O talpa putin arcuita / indoita denota ca esti foarte realist sau practic. Ai avea nevoie sa iti lasi visarea sa te strabata intr-o mai mare masura si ai predispozitia sa te bazezi pe parerile celor din jur.
-Picioarele (labele ale picioarelor) groase/ umflate indica faptul ca tii ascunse in tine insuti multe lucruri ori esti incapabil sa iti exprimi sentimentele si emotiile. De asemeni, poti fi dependent , intr-un fel sau altul, de chestiuni legate de trecut.

Liniile de pe talpile picioarelor

Liniile intrerupe sau sterse semnifica probleme specifice fiecarei linii. Atunci cand cele doua linii principale sunt orientate catre degetul mare , inseamna ca vei fi bogat , dar vei fi inclinat si catre acte de caritate. Atunci cand numai o singura linie se indreapta catre degetul mare , viata iti va fi grea si mereu presarata cu piedici. O linie curbata catre unghia degetului mare sugereaza ca vei fi respectat, generos si cinstit in viata. Liniile usor conturate denota o natura pasionala, iar cele pregnante o viata tumultoasa , plina de evenimente. Pentru o femeie, o linie orientata catre cel de-al doilea deget (vecin cu degetul mare) sugereaza o casatorie timpurie din dragoste.

Nota

Acestea au fost numai cateva din invataturile orientale despre personalitatea si ghicirea viitorului bazate pe interpretarea talpilor picioarelor. Daca sunteti interesati despre acest subiect, il voi extinde in viitoare articole. Pana atunci, mult noroc si nu lasati destinul sa va scape din maini !


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Ghicitul in cafea - Teorie, practica si simboluri

Forma mainii si personalitatea | Ghicitul in palma (1)

Semnificatia liniei vietii | Ghicitul in palma (2)

Arta ghicitului in carti de joc (I)
Ghicitul in talpa picioarelor sau podomantia (I) Ghicitul in talpa picioarelor sau podomantia (I) Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 07, 2011 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.