18 iulie: Ziua Caviarului

Pe 18 iulie se sărbătorește an de an Ziua Caviarului, o delicatesă ce le trezește în minte majorității oamenilor un iz de eleganță, bogăție, lux. Oricum, această zi are și menirea de a ne încuraja, determina să ne asumăm practici mai sănătoase, ecologiste, în pescuit.

Caviarul, făcut de obicei din icre de sturioni, în special de moruni, la începuturi numai din Marea Caspică, a devenit vestit începând cu anii 1800. Cuvântul "caviar" provine din cel persan "khaya", având semnificația de "ouă, icre".

Când și-a făcut intrarea în meniurile lumii, era un tip de aliment asemeni alunelor, având rolul de a stimula pofta oamenilor de a se "trata" cu băuturi alcoolice, îndeosebi vodcă!   
18 iulie: Ziua Caviarului

Caviarul autentic este caracterizat de o culoare neagră, strălucitoare, conținând circa 25% icre de sturion.

Încă din 1906 s-a pus o restricție pentru pescuirea sturionilor, pentru a-i proteja, a împiedica scăderea semnificativă a numărului acestora!

La final, vă voi povesti despre o glumă (proastă) pusă la cale unui fost coleg spre terminarea liceului. Mai mulți băieți se adunaseră în casa unuia pentru a face planuri despre petrecerea absolvirii. Rămăseseră fără bere, și i-au cerut unuia dintre ei să se ducă să mai cumpere din acest "aliment". El a fost de acord, cu condiția ca, atunci când se întoarce, să i se servească niște icre negre. Gazda a avut grijă să îi prepare astfel de icre, punând niște tuș în icre mărunțele, de știucă! A mâncat cu poftă! Bine că nu i s-a făcut rău!

17 iulie: Ziua Internațională a Justiției
18 iulie: Ziua Caviarului 18 iulie: Ziua Caviarului Reviewed by Diana Popescu on iulie 17, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.